První čtvrtfinále žádnou senzaci nepřineslo

První čtvrtfinálové duely tohoto ročníku Korfballeague, které se hrály na hřištích lépe postavených družstev po základní části, žádné překvapení nepřinesly. K senzaci se však schylovalo v zápase, kde to odborníci nečekali, neboť ještě sedm minut před utkání prohrávalo suverénní PKC s DVO 20:22, ale dokázalo vyrovnat a Richard Kunst vystřelil po odběhu od koše svému družstvu 25 vteřin před koncem první vítězství poměrem 23:22.

Ostatní zápasy skončily dle předpokladů, když domácí družstva naplno využila výhody domácího prostředí a zvítězila s minimálně pětikošovým rozdílem.

Výsledky zápasů:

TOP vs Blauw Wit 21:12
Fortuna vs LDODK 22:16
KZ vs DOS´46 20:15
PKC vs DVO 23:22

 

Nejlepším střelcem prvních čtvrtfinálových zápasů se překvapivě stala Sanne van der Werff z PKC Papendrecht, která si připsala 6 košů (v základní části měla průměr 3,3 koše na zápas, když v devíti zápasech nastřílela 30 košů) a nakonec byla extrémně důležitou postavou vydřeného vítězství, když svými zásahy mimo jiné vyrovnávala na 20:20 a následně i na 22:22 a zaslouženě vede střeleckou tabulku play-off před ostřílenými kanonýry Gertjanem Meerkerkem, Laurensem Leeuwenhoekem, Julianem Frieswijkem či Jet Hendriks a Alwinem Outem.

Nejlepší střelci play-off:

1. Sanne van de Werff PKC 6 košů
2. Gertjan Meerkerk DVO 5 košů
  Laurens Leeuwenhoek PKC 5 košů
  Alwin Out KZ 5 košů
  Julian Frieswijk LDODK 5 košů
  Jet Hendriks TOP 5 košů

 


Komentáře

komentáře Disqus