První soustředění Národního týmu v roce 2020

Díky covidové situaci se až v uplynulém víkendu poprvé v roce 2020 sešla elitní česká korfbalová reprezentace. Soustředění proběhlo společně s výběrem do 22 let. Ubytování oba týmy našly v prostějovském hotelu Gól, stravování probíhalo na Tenis hotelu a tréninky se odehrávaly v hale Reálného gymnázia v Prostějově.

V roce 2020 se mělo v létě konat MS U21 na Taiwanu a na podzim se mělo uskutečnit ME seniorů v Belgii. Oba turnaje byly přesunuty na rok 2021, takže do nejbližší mezinárodní reprezentační akce je spousta času. Celý reprezentační cyklus těchto výběrů by měl gradovat v roce 2022 na Světových hrách v USA. Všechny tyto turnaje jsou důvodem toho, proč se společně schází výběr dospělých reprezentantů s výběrem U22, protože je nutné mít kvalitní a široký výběr pro tak dlouhodobý výhled. 

Na soustředění bylo nominováno hlavním trenérem Ivem Kracíkem a asistentem trenéra Davidem Konečným 28 hráčů. Zúčastnilo se ale jen 20 hráčů, protože se objevilo řada omluvenek hlavně ze zdravotních důvodů. Přesto i omluvení hráči projevili zájem se zúčastnit další přípravy a bojovat o nominaci na výše zmíněné turnaje.

A co bylo cílem tohoto soustředění a co se na něm odehrávalo? Hlavní smyslem bylo se opět po dlouhé době sejít a říct si, co nás čeká, jaké jsou plány. Cílem bylo také ukázat, že korfbalová reprezentace je po karanténě zpět v akci. A v neposlední řadě bylo cílem to, aby se mezi sebou lépe poznali zkušení hráči s mladšími hráči, kteří mohou být do dvou let jejich novými spoluhráči v dospělé reprezentaci. Na soustředění hráči hlavně hráli a trénovali specifické herní situace. V sobotu večer se odehrálo i přátelské střetnutí s reprezentačním výběrem U17. Zde samozřejmě nešlo o výsledek, ale mladíčci z reprezentace U17 zaslouží obrovskou pochvalu za svoji nebojácnost a očividný talent. V neděli si hráči vyzkoušeli i jiné netradiční kolektivní sporty.

Další soustředění proběhne v Brně o víkendu 9.11.-11.11 společně s turnajem K8.


Komentáře

komentáře Disqus