Víkendový program České korfbalové extraligy

Následující víkend přinese fanouškům tři utkání nejvyšší domácí korfbalové soutěže. Po odehrání tohoto víkendu budou do konce základní části zbývat již jen čtyři duely a je jasné, že boj o postavení do play-off finišuje a bude se jednat o mimořádně důležitá střetnutí.

V sobotní dohrávce čtvrtého kola se ve 12:30 v českobudějovické hale Stromovka představí domácí obhájci titulu KCC Sokol České Budějovice proti ambicióznímu SK RG Prostějov, který na začátku ledna dokázal jihočeské družstvo porazit nejtěsnějším poměrem 21:20. Českobudějovické družstvo pod vedením reprezentačního trenéra Ivo Kracíka ještě drží šanci na druhé místo, ale nutně musí bodovat, a to i toho důvodu, že stále nemá jistý postup do play-off.

V neděli začíná program ve 13:30 zápasem domácího KK Brno proti nováčkovi SK Plhov Náchod, který se své premiérové sezóně má na svém kontě dvě vítězství a stále drží teoretickou šanci na postup do semifinále. Domácí KK Brno, které s náskokem vévodí extraligové tabulce, bude v tomto zápase jasným favoritem, i když poslední měření sil těchto dvou soupeřů skončilo překvapivým vítězstvím východočeského družstva 22:20, zejména díky střeleckému koncertu Jana Šimka, který zatížil brněnské konto šesti koši.

Posledním zápasem víkendu bude ve 14:30 duel MS YMCA Znojmo – KCC Sokol České Budějovice, který může být rozhodující v boji o třetí pozici v tabulce po základní části. Oba předchozí zápasy vyhráli vždy překvapivě hostující celky, když znojemští Modří sloni zvítězili na jihu Čech 22:19 a naopak českobudějovičtí mistři vyhráli v listopadu ve Znojmě výrazně 28:16. Obě družstva půjdou do vzájemného zápasu v podobné neradostné situaci, když u obou platí, že z posledních tří zápasů dokázaly vyhrát jediné.


Komentáře

komentáře Disqus