10. kolo ČKE

Po týdenní přestávce, kterou vyplnil 54. ročník Poháru mistrů evropských zemí Europa Cup 2020, pokračuje Česká korfbalová extraliga dalšími dvěma zápasy.

Nejdříve se v pardubické hale místní university střetne od 10:30 nováček SK Náchod Plhov s hanáckým SK RG Prostějov. Náchodští během minulého hracího víkendu senzačně získali čtyři body za dvě vítězství a ukázali soupeřům, že se s nimi do bojů o play-off musí počítat a že nikdo zatím nemá místo v semifinále jisté. Úspěšný byl však i tým za Hané, když si připsal cennou výhru nad obhájcem titulu a je zřejmé, že v Pardubicích proti sobě nastoupí dvě družstva s aktuálně nejlepší formou a s dominantními střelkyněmi, když nejlepšími střelci těchto družstev jsou prostějovská Renata Havlová s 36 koši a náchodská Denisa Kolářová se 17 koši.

Druhý zápas nedělního programu pak obstarají v brněnských Maloměřicích od 13:30 domácí KK Brno a hostující Modří sloni ze Znojma. KK Brno bude hájit první místo v tabulce a zároveň testovat formu před svým odjezdem na Europa Shield 2020, kde se bude řadit mezi širší okruh favoritů na jednu z medailí. Znojemští v minulém dvoukole získali cennou výhru nad obhájcem titulu z Českých Budějovic, ale stejně překvapivě padli doma s nováčkem SK Plhov Náchod a zatím drží poslední postupovou příčku do play-off.


Komentáře

komentáře Disqus