Víkendový program České korfbalové extraligy

Po vánoční přestávce, kterou vyplnila účast reprezentační juniorky na mezinárodním turnaji v nizozemském Rotterdamu, se naplno rozjede nejvyšší česká korfbalovásoutěž. Během prvního víkendu v novém roce se mohou fanoušci těšit hned na čtyři utkání. 

V sobotu od 10:30 se v Pardubicích, kde hraje své domácí zápasy SK Plhov Náchod, představí v roli velkého favorita lídr aktuální tabulky KK Brno. Brněnští vedou tabulku se čtyřbodovým náskokem, když ze šesti zápasů prohráli zatím pouze jedinkrát a pyšní se nejlepší střeleckou produktivitou s průměrem vyšším než 25 košů na zápas, což nemá žádný další tým nejvyšší soutěže. Na druhé straně domácí SK Plhov Náchod stále marně čeká na první bodový zápis do tabulky, ve které mu patří zatím poslední místo.

V odpoledním programu se v 15:30 utkají domácí KCC Sokol České Budějovice s MS YMCA Znojmo. Domácí tým a obhájce mistrovského titulu bude ladit formu na finálový turnaj Poháru mistrů evropských zemí – Europa Cup, který se v Budapešti bude konat ve dnech 9.-11. ledna. Českobudějovičtí se dlouhodobě opírají o střelecké duo Pešák – Krejčí, kteří v aktuální sezóně nastříleli 48% košů svého družstva. 

V neděli 5.ledna od 14:30 se českobudějovičtí naposledy před odjezdem na Europa Cup 2020 představí na české palubovce, když změří síly s domácím SK RG Prostějov. Českobudějovickým krokodýlům se v loňském roce v prostějovské hale dařilo náramně, když vedle titulu Mistra ČR zde vybojovali i stříbrné medaile za druhé místo na druhém nejvýznamnějším evropském klubovém turnaji Europa Shield2019. I domácí SK RG Prostějov však patří na své palubovce k těžko porazitelným soupeřům, a tak se můžeme těšit na výborný korfbal. Domácímu družstvu však bude chybět jeden z pilířů sestavy – Petr Šnajdr, který si odpykává trest na vyloučení v minulém kole.

Program nabitého víkendu pak zakončí duel MS YMCA Znojmo vs. SK Plhov Náchod, který začíná v neděli v 16:30 ve znojemské hale a bude jednat o souboj dvou posledních družstev tabulky. Půjde tak o  jeden z klíčových zápasů v boji o postup od play-off, kde si místo zajistí pouze čtveřice nejlepších družstev po základní části.


Komentáře

komentáře Disqus