Starší žáci v půlce sezony? Neporažený Prostějov nahánějí Znojmo a Brno

Foto: KK Sokol Koblov

Poslední kolo před Vánoci žádnou převratnou korfbalovou událost nenabídlo. Čtvrté dějství nejvyšší soutěže starších žáků bylo ve znamení dvojzápasů, ve kterých se urodily očekávané výsledky. Všichni favorité potvrdili pořadí v tabulce a připsali si dvě výhry. Po půlce sezony se tak na čele tabulky usadilo trio silných týmů. Prostějov letos ještě nepadl a vede o dva body před Znojmem, o další dva body zpět se drží třetí Brno A.

 

DVOJZÁPASY V BRNĚ

Brněnské týmy odehrály své zápasy na stejné palubovce. Domácí B tým se postavil poslední Kutné Hoře a připsal si dva úspěchy. V prvním utkání si domácí celek vytvořil v poločase náskok 6:0 a vývoj celou dobu kontroloval. Ve druhém sice první půle vypadala podobně, když si Korfbal klub vypracoval vedení 7:0, druhá část se mu však moc nepovedla. Prohrál ji 1:5, když koš jeho hráči trefili až v poslední minutě.

Brněnské áčko se utkalo se sousedem v tabulce Náchodem. Oba týmy byly před čtvrtým kolem na osmi bodech. Sousedský boj mnohem líp zvládl brněnský výběr, když vcelku s přehledem opanoval obě klání. V tom prvním sice zahodili Brňané spoustu šancí, i tak vyhráli o šest košů. Ve druhém vzájemném zápase už nedali Náchodu čuchnout. Do poločasu si vypracovali náskok 10:1 a unavený soupeř, který nemohl střídat, už se nezmohl na větší vzepětí.

Peter Bušík (trenér, Brno): „V béčku dáváme prostor hodně hráčům, to však neznamená, že chceme se slabšími soupeři ztrácet body. První zápas byl jasný, druhý byl špatný ve druhé půlce. V ní jsme dali jen jeden koš, navíc až v poslední vteřině. První utkání áčka s Náchodem až tak jasné nebylo. Vytváříme si spoustu šancí, bohužel občas zakončujeme dost zbrkle. Neproměnili jsme toho hrozně moc. Náchod pak postupně odpadal, což se pak projevilo hlavně ve druhém zápase, který byl už jednoznačný.“

 

Brno, KK U16 "B" - Kutná Hora, SK Respo U16  11:5

Poločas: 6:0. Rozhodčí: Dominika Drábková. Nejlepší střelci: Holík Lukáš 3, Malina Kryštof 3 - Kovandová Lucie 2, Zedník Tomáš 2.

 

Brno, KK U16 "A" - SK Plhov Náchod U16  15:9

Poločas: 8:3. Rozhodčí: Dominika Drábková. Nejlepší střelci: Drobníková Anna 4, Franzki Samuel 2, Kozel Ondřej 2, Čarvašová Veronika 2 - Vanclová Ema 2, Štěpánová Jitka 2.

 

Kutná Hora, SK Respo U16 - Brno, KK U16 "B"  5:8

Poločas: 0:7. Rozhodčí: Anna Literová. Nejlepší střelci: Zedník Tomáš 2 - Holík Lukáš 2, Pařilová Natalie 2, Vyskočil Ondřej 2.

 

SK Plhov Náchod U16 - Brno, KK U16 "A"  6:20

Poločas: 1:10. Rozhodčí: Anna Literová. Nejlepší střelci: Netolický Martin 2, Schmidtová Tereza 2 - Franzki Samuel 3, Jokl Antonín 3, Čarvašová Veronika 3.

 

DVOJZÁPAS VE ZNOJMĚ

Šestadvacet košů. Někdo se na podobný střelecký účet dře klidně šest zápasů, znojemské Jitce Pavlíčkové na to stačily duely jen dva. V domácím dvojzápase proti Kolínu byla nejpilnější střelkyní domácího celku a nejvíc tak přispěla ke dvěma jasným výhrám Modrých Slonů.

Znojmo nejprve doslova popravilo kolínského outsidera 46:2, následně už lehce ubralo a vyhrálo „jen“ 34:3. Modří Sloni v dosavadních osmi utkáních prohráli jen s Prostějovem a v tabulce právě na vedoucí Hanáky ztrácejí pouze dva body.

 

Modří Sloni YMCA Znojmo U16 - Kolín, VKC U16  46:2

Poločas: 21:1. Rozhodčí: Patrik Křupal, Jana Pavlíčková. Nejlepší střelci: Kočková Klára 16, Pavlíčková Jitka 12 – Pospíšil Tomáš 2.

 

Kolín, VKC U16 - Modří Sloni YMCA Znojmo U16  3:34

Poločas: 2:16. Rozhodčí: Jana Pavlíčková, Patrik Křupal. Nejlepší střelci: Vedral Štěpán 3 - Pavlíčková Jitka 14, Toufar Tomáš 8, Kočková Klára 6.

 

DVOJZÁPAS V OSTRAVĚ

Lídr tabulky se sice pomaleji rozjížděl i tak však nenechal nikoho na pochybách. Prostějov v Ostravě s domácím Koblovem měl práci zejména v prvním poločase úvodního klání. Hanákům se moc nechtělo běhat a trochu to vypadalo, že čekají, že se zápas vyhraje sám. V poločase jim však trenér vysvětlil, že to tak není a Prostějov vzal otěže duelu do svých rukou. Soupeři už nedovolil skórovat a zvítězil 20:5.

Do druhého utkání šly oba týmy s pozměněnými sestavami a favoritovi opět chvíli trvalo, než se na palubovce zorientoval. Zlepšeným výkonem v obraně pak ovládl i druhý duel, tentokrát 20:7. V soutěži se Hanáci utkali už se všemi soupeři a dosud nepoznali porážku, čímž si vysloužili první místo v tabulce o dva body před Brnem A.

Vendula Bartošová (hráčka, Prostějov): „Zpočátku prvního zápasu jsme neproměňovali šance a hlavně jsme se nehýbali, tempo bylo špatné. O poločase nám trenér nakázal, ať se zpotíme. To jsme splnili a začalo nám to i padat. Druhý zápas byl trochu podobný. Chvíli trvalo, než si změny v sestavách sedly v obraně. Osobně jsem za čtrnáct košů ve dvou zápasech ráda. V předešlých utkáních mi to totiž moc nepadalo.“

 

Koblov.KK Sokol U16 - Prostějov, SK RG U16  5:20

Poločas: 5:6. Rozhodčí: Václav Paťorek, Roman Musialek. Nejlepší střelci: Ščupal Daniel 2 - Bartošová Vendula 5, Valenta František 4, Zaňát Denis 4.

 

Prostějov, SK RG U16 - Koblov.KK Sokol U16  20:7

Poločas: 9:5. Rozhodčí: Roman Musialek, Václav Paťorek. Nejlepší střelci: Bartošová Vendula 9, Valenta František 5, Křížková Eliška 3 - Kopišová Kristyna 3, Bárta Michal 2.

 

Tabulka:

1. Prostějov, SK RG U16                            8             8             0             0             154:39                  16

2. Modří Sloni YMCA Znojmo U16               8             7             0             1             237:53                  14

3. Brno, KK U16 "A"                                   8             6             0             2             134:69                  12

4. SK Plhov Náchod U16                             8             4             0             4             90:129                  8

5. Brno, KK U16 "B"                                   8             3             0             5             67:102                  6

6. Kolín, VKC U16                                      8             3             0             5             48:171                  6

7. Koblov.KK Sokol U16                              8             1             0             7             59:130                  2

8. Kutná Hora, SK Respo U16                     8             0             0             8             46:142                  0


Komentáře

komentáře Disqus