6. a 7. kolo ČKE

Sobota 14.12.2019

Nejvyšší česká korfbalová soutěž má před sebou nabitý adventní víkend. V sobotu v 17:30 v brněnských Maloměřicích vyzvou domácí KK Brno, v repríze finále minulé sezóny KCC Sokol České Budějovice. Brněnští korfbalisté budou chtít navázat na výkony z posledních kol, kdy dvakrát po sobě nastříleli svým soupeřům shodně 30 košů. Zajímavé bude na tomto souboji i měření střeleckých kalibrů obou družstev, neboť se na hřišti potká aktuálně nejlepší střelkyně extraligy Lenka Faltýnková, která na svém kontě 23 košů, s nejlepším mužským střelcem, kterým je jihočeská opora Petr Pešák se 16 koši. 

Ve druhém sobotním střetnutí proti sobě nastoupí ve znojemské hale od 18:30 domácí Modří sloni Znojmo a dosud jediný neporažený tým extraligy SK RG Prostějov. Domácí družstvo se neustále potýká s mnohými zraněními, ale rozhodně na domácí palubovce nebude chtít být snadnou kořistí. Navíc rozjetému družstvu z Hané bude chybět, z důvodu trestu po dvou žlutých kartách, kapitán Petr Galíček.

Neděle 15.12.2019

Nedělní program bude specifický tím, že obě střetnutí budou přenášena živě na sportovním portálu www.tvcom.cz, který již jednou v minulosti korfbal vysílal, když z Ostravy přenášel finálový turnaj Ligy minižáků. V prvním nedělním utkání se střetnou SK RG Prostějov s KK Brno, a to od 14:30. Tento souboj je napjatě očekáván, neboť domácí družstvo z Hané zatím jako jediné dokázalo přemoci KK Brno, které nejúspěšnějším českým družstvem poslední pětiletky. Pikantní bude i souboj díky tmu, že jako soupeřky se utkají na hřišti dvě aktuálně nejlepší střelkyně české nejvyšší soutěže, které obě pocházejí právě z hanáckého Jeruzaléma - Renata Havlová (Prostějov) a Lenka Faltýnková (Brno) jsou největšími hvězdami dosavadního průběhu České korfbalové extraligy.

Druhé nedělní střetnutí obstarají v Českých Budějovicích od 16:30 domácí KCC Sokol České Budějovice, kteří jsou obhájcem titulu ze sezóny 2018/19 a nováček extraligové soutěže SK Plhov Náchod, který zatím čeká na svůj první bodový zisk v nejvyšší. V prvním střetnutí těchto soupeřů v této sezóně dokázali náchodští korfbalisté mistra řádně potrápit, ale v dalších zápasech již prohrávali výrazně a s nejnižším počtem bodů i vstřelených košů (průměr 14,7 koše na zápas) zůstávají na dně extraligové tabulky.


Komentáře

komentáře Disqus