Soustředění talentované mládeže U19

V pátek večer začalo ve Zruči nad Sázavou soustředění reprezentačního výběru do 19 let, který se pod vedením trenéra Jiřího Podzemského připravuje na Mistrovství Evropy U19 2020, které je tradičně otevřeno i zemím mimo starý kontinent a bude se konat v nizozemském Leeuwardenu.

Realizační tým původně plánoval toto soustředění pro výrazně širší kádr, ale přípravného víkendu se nakonec zúčastnilo pouze sedmnáct juniorských sportovců. Zejména účast sedmi dívek je alarmující, neboť je pak cítit absence vnitro týmového tlaku na potenciální nominaci do finálního výběru a samozřejmě i pro veškerá herní cvičení je tento počet velmi nestandartní a nedovoluje například postavit ani dvě kompletní osmičky na hru.

Kromě obvyklých korfbalových cvičení a nácviku taktických prvků se reprezentanti věnovali i netradičním posilovacím cvičením, které směřují hlavně k posílení středu těla a dolních končetin. Pro zpestření čekalo na naše juniorské naděje i překvapení ve formě zkoušení nového oblečení, které reprezentanti budou mít k dispozici na vrcholu této sezóny, jež je čeká již za čtyři a půl měsíce.


Komentáře

komentáře Disqus