Druhé kolo starších žáků: v repríze finále dominoval Prostějov, Kolín má historickou výhru

Foto: KK Brno

Zdá se, že letos má o něco navrch poražený finalista. V loňském vyvrcholení nejvyšší korfbalové soutěže starších žáků porazilo Znojmo ve finále těsně Prostějov, letošní první vzájemné sobotní měření sil ve druhém kole vyznělo naopak. V souboji dosud neporažených celků na domácí palubovce jasně vládl Prostějov, který tak vévodí tabulce. Neporazitelnost udržel v Kutné Hoře i Náchod, který vyřídil domácí tým i brněnské béčko. Radost si po dlouhé době užil i Kolín, který získal body po velmi dlouhé době.

MINITURNAJ V PROSTĚJOVĚ

Očekávaný duel se změnil v jasnou záležitost. Mladí Znojmané přijeli do Prostějova bez opory Jitky Pavlíčkové a bez ní nedokázali domácím konkurovat. Od začátku zápasu dominoval na palubovce domácí tým, který si již o poločase vybojoval osmikošový náskok. Ve druhé části ho Hanáci ještě navýšili a zvítězili 16:6. Znojemské může aspoň hřát prvenství ve střelecké tabulce. Tomáš Toufar následuje vzor svého bratra, který vede tabulku kanonýrů v seniorské první lize, a zatím kraluje pořadí ve starších žácích. Oba přesní bratři jsou pak vysoko i mezi dorostenci. Zdá se, že Znojmu roste opravdu zabijácké bratrské duo.

Prostějov i Znojmo ve svých druhých utkáních neměly problém s relativně slabšími soupeři, a tak se nejvyrovnanější zápas odehrál právě ve vzájemném klání soupeřů ze spodku tabulky. Nováčkovi z Koblova vyšla proti Kolínu první polovina zápasu, v té druhé však byli úspěšnější Vembloudi. Utkání otočili a po hubené výhře 8:7 si připsali povzbuzující výhru. Ta pro ně přišla po dlouhé době, loni totiž mladí Kolíňáci nevyhráli ani jednou.

 

Prostějov, SK RG U16 - Modří Sloni YMCA Znojmo U16  16:6

Poločas: 10:2. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Valenta František 6, Lisický Roman 3 - Kočková Klára 2, Křupal René 2.

 

Modří Sloni YMCA Znojmo U16 - Koblov.KK Sokol U16  25:11

Poločas: 13:4. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Kočková Klára 8, Toufar Tomáš 7, Cejpek Martin 6 - Vlček David 6, Bárta Michal 2.

Prostějov, SK RG U16 - Kolín, VKC U16  24:0

Poločas: 11:0. Rozhodčí: Martin Dušek. Nejlepší střelci: Valenta František 9, Jankovič David 6, Vaková Adéla 4.

 

Koblov.KK Sokol U16 - Kolín, VKC U16  7:8

Poločas: 6:4. Rozhodčí: Martin Dušek. Nejlepší střelci: Vlček David 3 - Holoubková Veronika 2, Pospíšil Tomáš 2.

Aneta Lešanská (trenérka, Prostějov): „Duel proti Znojmu jsme jednoznačně zvládli. Soupeři chyběla nejlepší hráčka, ale i kdyby byla na hřišti, tak si troufám říct, že bychom vzájemný zápas zvládli. Všichni předvedli kvalitní výkon, rozstřílel se nám pak Fanda Valenta. Kolína mně bylo až trochu líto. I přes to, že proti nám stál slabší soupeř, jsme však od děcek chtěli maximální nasazení. Chtěli jsme, aby se hráči koncentrovali od začátku do konce a hráli, co pilujeme na trénincích. Chceme předvádět rychlou a běhavou hru s tím, aby byl nebezpečný každý z týmu.“

MINITURNAJ V KUTNÉ HOŘE

Proti lehčím soupeřům uhájili neporazitelnost a dál nahánějí Prostějov. Náchodští korfbalisté s přehledem zopakovali  triumf nad Kutnou Horou z prvního kola a zvítězili 17:6. Po boji si poradili o dva koše i s brněnským béčkem a letos jsou zatím stoprocentní. Pravé prověrky v podobě střetnutí s předními týmy však teprve přijdou a teprve pak se ukáže, jak na tom ve skutečnosti letos Náchod je.

Kutné Hoře se domácí klání nevydařilo, když po debaklu 2:21 darovala první letošní body brněnskému A týmu. V hale Gymnázia Jiřího Ortena letos došlo i na první bratrovražedný souboj mezi oběma brněnskými celky. Mladší béčko své starší kolegy potrápilo, ale ti se nakonec nenechali zahanbit a vyhráli 16:9.

Kutná Hora, SK Respo U16 - SK Plhov Náchod U16  6:17

Poločas: 3:10. Rozhodčí: Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Dabrowski Karol 2 - Mikušová Barbora 6, Netolický Martin 3, Štěpánová Jitka 3.

 

SK Plhov Náchod U16 - Brno, KK U16 "B"  11:9

Poločas: 5:3. Rozhodčí: Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Netolický Martin 3, Zítko Lukáš 3 - Holík Lukáš 4, Malina Kryštof 4.

 

Brno, KK U16 "B" - Brno, KK U16 "A"  9:16

Poločas: 6:11. Rozhodčí: Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Grygerová Nikola 2, Malina Kryštof 2 - Franzki Samuel 6, Jokl Antonín 3.

 

Kutná Hora, SK Respo U16 - Brno, KK U16 "A"  2:21

Poločas: 1:11. Rozhodčí: Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Dabrowski Karol 1, Novák Matěj 1 - Holík Vojtěch 7, Drechsler Jakub 3, Čarvašová Veronika 3.

Peter Bušík (trenér, Brno A i B): „V prvním zápase naše béčko změřilo síly s Náchodem. Celý zápas se nesl ve vyrovnaném duchu, i když naši byli těsně pozadu. Dvě minuty před koncem byl rozdíl jen jediného koše, ale Náchod si nakonec pojistil výhru. Druhý zápas byli na hřišti jen brněnští korfbalisté. Hráči béčka to svým kámošům z áčka nedali zadarmo a ti nemohli nic vypouštět. Výhra áčka znamenala první body pro brněnské starší žáky v této sezoně. Poslední zápas dne čekal na naše áčko domácí soupeř z Kutné Hory. Ten má letos hodně mladé družstvo a tak zápas skončil jednoznačnou výhrou našich hráčů. Vezeme tedy čtyři body pro áčko, ale mohlo jich být i víc. Věříme, že v dalším kole již z Kolína dovezeme bodů víc a bude úspěšné i mladší béčko.“

Tabulka po 2. kole:

1. Prostějov, SK RG U16                            4             4             0             0             69:24     8

2. SK Plhov Náchod U16                            4             4             0             0             68:35     8

3. Modří Sloni YMCA Znojmo U16               4             3             0             1             85:35     6

4. Brno, KK U16 "A"                                   4             2             0             2             56:47     4

5. Kolín, VKC U16                                      4             2             0             2             27:64     4

6. Koblov.KK Sokol U16                              4             1             0             3             38:51     2

7. Kutná Hora, SK Respo U16                     4             0             0             4             27:65     0

8. Brno, KK U16 "B"                                   4             0             0             4             25:74     0


Komentáře

komentáře Disqus