Nizozemsko je evropským šampionem v kategorii do 21 let

Finálový den Mistrovství Evropy hráčů do 21 let, který se konal v Prostějově přinesl zajímavé souboje a stanovil konečné umístění všech osmi zúčastněných zemí. K prvnímu zápasu nastoupili čeští reprezentanti v opakování souboje proti Katalánsku ze základní skupiny a opět to byli naši reprezentanti, kteří od začátku udávali tempo zápasu a nebylo pochyb, kdo vybojuje sedmé místo, které zajišťuje pozici prvního náhradního družstva na Mistrovství Světa U21, jež se bude v roce 2020 konat na Taiwanu.

Druhý zápas dne byl bojem o konečné 5.místo a opět se opakoval souboj ze základní skupiny. Maďarské reprezentační družstvo dokázalo napodruhé porazit favorizované Portugalsko a vybojovalo velice cenné a překvapivé páté místo, když po včerejším vítězství Zlatým košem nad českým týmem dokázalo porazit i dalšího favorita.

Nejdramatičtějším duelem posledního dne evropského šampionátu pak byl souboj o bronz, jež přinesl nádhernou vyrovnanou bitvu, kterou nerozhodla základní hrací doba a drama rozhodlo prodloužení, které skončilo po úspěšné střele německého Thomase Freuda a německý tým mohl slavit zisk bronzových medailí po výhře 16:15.

Finále pak nabídlo velmi vyrovnaný souboj až do patnácté minuty, kdy na ukazateli skóre svítilo 6:6. Konec poločasu však ovládli pěti koši Nizozemci a během druhého poločasu svůj náskok navyšovali a zaslouženě zvítězili jasně a mohli z rukou Jiřího Kremly a Martina Šnévajse převzít zlaté medaile pro nejlepší evropské družstvo. Putovní pohár pak novým Mistrům Evropy předali náměstek prostějovského primátora Jan Krchňavý a generální sekretářka Mezinárodní korfbalové federace Joana Faria.

Výsledky finálového dne:

Česká republika – Katalánsko     15:4

Maďarsko – Portugalsko              14:11

Německo – Anglie                          16:15 po prodloužení

Nizozemsko – Belgie                     21:12

Konečné pořadí:

  1. Nizozemsko
  2. Belgie
  3. Německo
  4. Anglie
  5. Maďarsko
  6. Portugalsko
  7. Česká republika
  8. Katalánsko

Nejlepší střelci turnaje:

1.Axel van Genechten        18košů

2.Shane Buckland               16košů

    Daniel Lang                      16košů

    Catarine Frade                 16košů

    Randy Oosting                 16košů

3.Jan Robert Heming         15košů

   Jordi van Elburg               15košů


Komentáře

komentáře Disqus