1.soustředění reprezentace U21 před ME 2019 v Prostějově

První ze tří víkendových soustředění před domácím ME U21 v Prostějově proběhlo 20.9.-22.9.2019 jako jinak než v Prostějově. Všechna tři soustředění proběhnou na tomtéž místě, takže hala Reálného gymnázia a základní školy, kde se celé ME U21 uskuteční, se stane doslova do písmene domácí halou našich mladých reprezentantů. A jak proběhlo první soustředění?

V pátek večer se sjelo na místo činu 18 mladých hráčů širšího výběru reprezentace. Bylo to 8 kluků a 10 děvčat. Bohužel Anička Literová se zatím aktivně nemohla zapojit poté, co si před týdnem opařila nárt levé nohy. Zbytek hráčů byl hned na prvním tréninku rozděleni do dvou týmů a ty se utkaly v přátelských zápasech hraných na 2x14 minut hrubého času proti týmu domácího SK RG Prostějov. Oba zápasy byly vyrovnané a v jednom zvítězili mladíci 9:8 a ve druhém naopak byl úspěšnější Prostějov stejným poměrem 9:8. Cílem ale nebyly ani tak výsledky, jako spíše příležitost pro trenéry Iva Kracíka a Davida Konečného vypozorovat příležitosti, na kterých bude nutné zbylé tři týdny s reprezentanty pracovat. Špatnou zprávou z přátelských zápasů byly dva zraněné kotníky – jeden patří Rosťovi Kortusovi (to by mělo být do ME OK) a druhý, a bohužel vážnější (zlomená kůstka v kotníku), patří Martinu Jiřičkovi.

Výstupem po přátelských zápasech byly pro trenéry tyto herní prvky. Za prvé v útoku sladit tempo hry a míče s tempem pohybu hráčů. Jak jsou hráči mladí, tak je normální, že chtějí vše zvládnout rychleji než jejich tělo nebo myšlení je schopno zvládnout. Dalším prvkem, na kterém je nutné pracovat, je stavění doskoku a jeho zajištění. Dalším útočným prvkem je více využívat možnosti hry přes asistenta a následný pohyb do dvojtaktu. V obraně je nutné se naopak zaměřit na bránění jednoduchého stavění asistence soupeřem. Posledním, ale neméně důležitým prvkem hry, je společná komunikace hráčů na hřišti. Na všech těchto herních prvcích začali trenéři od ranního sobotního tréninku až do odpoledního tréninku (další 2 jednotky) pracovat.

Další termíny soustředění jsou 4.10.-6.10.2019 a 11.10.-13.10.2019. Všechny v hale RG a ZŠ Prostějov.


Komentáře

komentáře Disqus