Osmifinálový soupeř – Austrálie

Díky druhému místu ve skupině se Češi v pondělním programu, kdy se bude hrát všech osm osmifinálových střetnutí, postaví proti Austrálii, která skončila na třetím místě ve skupině B. Austrálie v dosavadním průběhu turnaje podlehla na úvod překvapivě Polsku 19:21, následně porazila Irsko 22:20 a v posledním zápase prohrála s favorizovaným Taiwanem 14:30.

Nejlepší střelkyní na aktuálně probíhajícím šampionátu je šestadvacetiletá Emily Hutchesson s dvanácti koši a rok mladší spoluhráč Jeffrey Vlietstra, který zatím zaznamenal devět košů.

S Austrálií se Češi potkali naposledy na minulém světovém šampionátu v roce 2015 v Belgii, kdy v závěru zápasu prohospodařili nadějný náskok 16:13 a dovolili protinožcům vyrovnat na konečných 16:16. Následné prodloužení hrané formou Golden Goalu pak rozhodl v český prospěch Jakub Bláha.

Nejlepším výsledkem Austrálie je prozatím skvělé čtvrté místo z roku 1995, kdy se MS konalo v indickém hlavním městě New Delhi. V roce 1987 pak ještě vybojovala místo šesté a tři sedmá místa, když se účastnila celkem devíti světových šmpionátů.


Komentáře

komentáře Disqus