Durban - třetí soupeř - Nizozemsko

Posledním soupeřem českých reprezentantů je Nizozemsko, které je historicky nejúspěšnějším družstvem světového korfbalu a jeho výkonnost nemá srovnání s žádnou jinou zemí na světě. Nizozemská reprezentace na dosavadních deseti světových šampionátech prohrála jediný zápas, když na MS 1991 v Belgii podlehla ve finále domácímu celku 10:11 – to se stalo 6.dubna 1991 a od té doby je elitní nizozemská reprezentace na světových mistrovstvích stoprocentně úspěšná. Zajímavostí je i ten fakt, že obsazení finále MS bylo na předchozích deseti světových šampionátech vždy totožné, tedy Nizozemsko – Belgie.

Češi se s reprezentací tulipánů utkali na všech předchozích šampionátech, kterých se účastnili.

  • Naposledy to bylo v roce 2015, kdy v Belgii 30.října podlehli výrazně 16:41, což ze současného kádru pamatují Galíček, Pešák, Jonáková a Vyroubal, který byl se třemi koši nejlepším střelcem na české straně.
  • V roce 2011 se Nizozemci střetli rovněž, tentokráte v Číně a výsledkem byl debakl 18:38, což zažily dvě ženy z dnešního výběru – Lenka Faltýnková a Eliška Jonáková.
  • V roce 2007 se Češi střetli s Nizozemci v semifinále, kde podlehli v rotterdamské hale Ahoy 9:22 a už tehdy u toho byla Eliška Jonáková, která si letos připíše historickou čtvrtou účast na MS v řadě, což je významným unikátem nejen v českém, ale i v celosvětovém měřítku a trenér Ivo Kracík jako hráč.
  • Rok 2003 a zápas Nizozemsko – Česká republika skončil v semifinále poměrem 22:13 a ze zisku první bronzové světové medaile se radovali ze současného týmu Lenka Faltýnková a současný trenér Ivo Kracík, který byl v pozici hráče.
  • Rok 1995 a zápas Nizozemsko – Česká republika se konal ve skupině a výsledek byl 25:7.

Komentáře

komentáře Disqus