Cesta do Durbanu #04

Uplynulý víkend byl opět herně-přípravným víkendem pro seniorskou reprezentaci, která se chystá na blížící se MS v Durbanu 1.8.-10.8.2019 (Jihoafrická republika). Tentokrát tým zavítal do Budapešti, kde odehrál další tři přípravné zápasy s maďarskou reprezentací. Toto soustředění bylo výjimečné ze dvou důvodů – jednat šlo o poslední herní generálku před prvním zápasem na MS (1.8.2018 proti Katalánsku), za druhé byla v neděli po obědě hráčům oznámena konečná nominace. Jak vše dopadlo?

Z výsledkového pohledu byl náš tým opět úspěšnější a 2x zvítězil v běžném čase a 1x prohrál na golden goal. Výsledky opět nebyly až tak důležité, protože trenér Ivo Kracík opět hledal varianty v sestavě a hráči si zkoušely různé kombinace. Nutno podotknout, že výkon týmu jde týden od týdne nahoru a hráči si čím dál více na hřišti rozumí, a to i v různým variantách sestavy. Tým má svůj styl, na který si zvykli všichni hráči a v přípravných zápasech tento styl fungoval. Za zmínku určitě stojí poslední zápas hraný v neděli dopoledne, kdy náš tým zvládl v poločase této generálky nastřílet maďarskému týmu 17 kosů a jen 4 obdržel. Výsledky zápasů jsou zde:

  • sobota odpoledne 20.7.2019: Maďarsko – Česká republika 14:21 (7:10)
  • sobota večer 20.7.2019: Maďarsko – Česká republika 21:20 (12:10; 20:20) GG
  • neděle dopoledne 21.7.2019: Maďarsko – Česká republika 16:25 (4:17)

A co konečná nominace? Volba mezi sedmi děvčaty byla jednoduchá a ze sedmi děvčat, která se zúčastnila kompletně celé přípravy je nominováno logicky všech sedm. Možná to zní banálně, ale trenéři si velmi cenili toho, že všech sedm děvčat pojalo přípravu poctivě a kvalitně, i když už od začátku mohly cítit, že je nominace nemine. Dobrou zprávou je i to, že všech sedm děvčat zvládlo přípravu bez zásadních zranění a všechny by měly být na MS v plné síle. Zato mezi kluky byla větší početní konkurence. Z devíti kluků může cestovat do JAR jen sedm. Je asi klišé psát, že volba nebyla jednoduchá, ale očití svědci přednesu nominace od Iva Kracíka poznali, že tato volba není nikdy pro trenéra jednoduchá. A o to více není volba jednoduchá, když trenér ví, že i nenominovaní hráči si nominaci svým přístupem zaslouží. Černý Petr padl na Honzu Tichého a Jirku Zieglera, kterým je nutné za jejich přístup velmi poděkovat. Oba kluci jsou stále připraveni zaskočit v případě potřeby.

A jak tedy vypadá konečná nominace: Dominika Drábková (KK Brno), Lenka Faltýnková (Prostějov, v uplynulé sezóně hostování v KK Brně), Renata Havlová (Prostějov), Eliška Jonáková (KK Brno), Denisa Kolářová (Náchod), Anna Literová (Kolín), Vendula Jemelíková (KK Brno); Petr Galíček (Prostějov), Patrik Nguyen (Znojmo), Petr Pešák (Č.Budějovice), Jan Šedý (KK Brno, v uplynulé sezóně hostování v Novém Lískovci), Petr Šnajdr (Prostějov), Daniel Štefák (Prostějov), Alexandr Vyroubal (Prostějov).

Poslední soustředění, zaměřené hlavně na ladění střelecké formy a studování videa hry soupeřů proběhne 27.7.-28.7. v Kostelci na Hané. Velmi pravděpodobně dojde i k volbě kapitána. No a v pondělí 29.7. k večeru čeká tým odlet směr Durban.


Komentáře

komentáře Disqus