KWC U17 2019 Druhý hrací den

Druhý hrací den na KWC U17

První část nedělního dopoledne byla věnována posledním zápasům ve skupinách. Pro český tým to znamenalo utkat se se Slovenskem, jejichž tým od minulého šampionátu moc změn neprodělal a působil dosti sehraně. Naši nechtěli nechat nic náhodě a nastoupili proti nim s perfektní obranou i útočnou sílou. Po poločase, který byl 6:2, přišly od Slováků 2 rychlé koše a zápas se začínal dramatizovat. Na to zareagoval český trenér. Poslal do hry Marka s Jirkou, kteří posílili tým na doskoku. V tomto zápase se střelecky chytil kapitán Rosťa, a i díky jeho košům se podařilo udržet vítězství na naší straně, a Češi mohli slavit výhru 10:7.

V základní skupině si náš výběr připsal 3 vítězství a 2 porážky, což ho posunulo do bojů o 5.-8. místo.

V prvním ranním zápase se zrodilo malé překvapení, když Portugalci porazili Anglii a na její úkor tak postoupili do semifinále. Zatímco my jsme se mohli chystat na Němce. Ti sice během turnaje nepředvádeli výkon, který by se od nich po minulých letech dal očekávat, ale podceňovat jsme je rozhodně nemohli. Do základní sestavy nastoupili hráči a hráčky, kterým se v průběhu turnaje nejvíc dařilo - do útoku Klárka, Vendy, Adam a Jirka, v obraně Terka, Šárka, Rosťa a Marek. Ze začátku jsme sice prohrávali 1:2, ale do poločasu se nám povedlo vstřelit 2 koše. I po pauze jsme pokračovali v povedené hře a náskok mohl narůst na 7:3. Při krátkých hracích časech 2x10 minut nestačil Německu ani závěrečný tlak a Češi si zkušeně pohlídali vítezství 9:7.

V zápase o 5. místo poti Anglii jsme chtěli využít jejich zaváhání proti Portugalsku a naopak pokračovat na naši vítězné vlně s Německem a Slovenskem. Základní sestava byla stejná jako v minulém zápase. Ze začátku se jí opravdu dařilo a Češi tak vedli 3:1, což Angličany dost zaskočilo a vybrali si hned v 5.minutě time-out. Ještě před poločasem došlo ke snížení našeho náskoku už jen o jediný koš. Ve druhé polovině zápasu se nám bohužel nedařilo proměňovat ani jasné šance, kterých jsme měli dokonce víc jak soupeř. Na druhé straně ostrovanům tam spadlo pár rychlých košů a rázem vedli 3:6. Tentokrát byla krátká hrací doba proti nám a po střídání, i vůbec prvním time-outu na turnaji, se nám už jen povedlo korigovat výsledek na 4:7.

Nejlepší českou střelkyní na turnaji byla i po druhém dni Klára Nováková s 14 koši. Druhý den se naopak povedl Rosťovi Kortusovi, který se nakonec trefil celkově jedenáctkrát.

Autor: Barbora Dvořáková


Komentáře

komentáře Disqus