Bystrcký korfbalový turnaj 2019

Již tradičně se v závěru školního roku koná korfbalový turnaj na ZŠ Laštůvkova v Bystrci, kam se sjíždí i další školy z Brna zpestřit si poslední dny školního roku. Letos se turnaj uskutečnil úplně v poslední dva dny před vysvědčením.

Ve středu 26.června byly na programu turnaje prvního stupně základních škol. V nejmladší kategorii třetích tříd měla početní zastoupení domácí škola, když místní žáci vytvořili až 8 družstev. Proto se turnaj odehrával současně na třech hřištích naráz. Nejlepší formu předvedli žáci ze ZŠ Sirotkova. Oba jejich týmy se po triumfech v základních skupinách dostaly do finále. V něm bylo úspěšnější druhé družstvo s krycím názvem SSBK. Nejlepším domácím zástupcem ze ZŠ Laštůvkova bylo nakonec družstvo Emoji A z 3.A.

Konečné pořadí 3.tříd: 1. SSBK (ZŠ Sirotkova), 2. ZŠ Sirotkova 1, 3. Emoji A (3.A), 4. Toustíci (3.B), 5. Ohnivá čtyřka (3.B), 6. Bílí medvědi (3.C), 7. Růžoví panteři (3.C), 8. Black angels (3.A), 9. Pokémoni (3.C), 10. Emoji B (3.B).

Mezi čtvrťáky se triumfovat povedlo domácímu družstvu Kulišáků ze 4.C. V průběhu celého turnaje neztratili Kulišáci ani bod, i když až dvakrát se jim povedlo zvítězit rozdílem jediného koše. A to proti celkově druhému týmu Stings ze 4.B, a taktéž proti družstvu ze ZŠ Vejrostova, které bylo nakonec na třetím místě jako nejlepší hostující tým. Pohár za první místo v této kategorii tak zůstal ve stejné třídě jako minulý rok, když Kulišáci triumfovali ještě mezi třeťáky.

Konečné pořadí 4.třídy: 1. Kulišáci (4.C), 2. Stings (4.B), 3. ZŠ Vejrostova, 4. Kosatky (4.D), 5. Smajlíci (4.C).

Nejstarší ročník z prvního stupně základních škol měl svého favorita z domácích družstev, ZŠ Laštůvkova letos totiž poprvé v této kategorii triumfovala v brněnském finále Školního korfbalového poháru. Po odehrání základní skupiny se do finále dostalo z prvního místa družstvo Team 29 z 5.B, který obhajovala loňské vítězství na tomto turnaji mezi čtvrťáky. Z druhého místa pak do finálového zápasu postoupil tým ze ZŠ Jana Babáka, který prohrál v základní skupině s Teamem 29 jen o jediný koš. Finále se neslo ve vyrovnaném duchu, nakonec se však z triumfu radovala ZŠ Jana Babáka, která využila rozdělení dětí z Laštůvkovy mezi třídní družstva. Pohár z Bystrckého turnaje tak i v této kategorii putuje do městské části Brno-Žabovřesky.

Konečné pořadí: 1. ZŠ Jana Babáka, 2. Team 29 (5.B), 3. Zlatíčka (5.A), 4. Divní žáci z 5.C.

Ve čtvrtek 27.června byly na programu turnaje na druhém stupni základních škol. Účast dalších škol však byla minimální z důvodu opravdu posledního školního dne před vysvědčením. Mezi mladšími žáky tedy šlo jen o souboje družstev z domácí ZŠ Laštůvkova. V průběhu základní skupiny se zrodily hned 2 remízy se stejným skóre 2:2. Nakonec však tyto remízy byly mezi družstvy, které se v závěru turnaje opět mezi sebou utkali v zápasech o konečné umístění. Všechny ostatní zápasy totiž přinesly jasné výsledky s rozdílem minimálně 4 košů. Ve finále si to rozdaly 2 třídy s velkým zastoupením korfbalistů Korfbal klubu Brno, konkrétně 7.A proti 6.B. V základní skupině sice zápas skončil remízou, finálový zápas si však pohlídali starší sedmáci a triumfovali vysokým rozdílem 8 košů.

Konečné pořadí: 1.místo 7.A, 2.místo 6.B, 3.místo 6.A, 4.místo 7.C.

V nejstarší kategorii dorazila o prvenství zabojovat ZŠ Hamry až z Maloměřic. Zápasy základní skupiny se nesly ve vyrovnaném duchu. Hamry zvítězily ve dvou zápasech rozdílem jediného koše a remizovaly s týmem z 9.A, se kterým se společně dostaly do finálového zápasu. Před ním se však odehrál ještě zajímavý zápas o třetí místo, po poločase bylo skóre pouhých 1:0. V druhé části se však obě družstva začala dotahovat o každý koš, co nakonec vyústilo v remízu 3:3 a rozhodnout musely penalty. V nich byli měli víc štěstí mladší žáci z 8.A, kteří porazili své soupeře z 9.B. Ve finálovém zápase rozhodovaly detaily. V základní skupině skončil zápas mezi Hamry a 9.A remízou 2:2, ve finále ale měli navrch bystrčtí, kteří zvítězili 2:1. Se svou základní školou se tak rozloučili triumfem v korfbalovém zápolení.

Konečné pořadí: 1.místo 9.A, 2.místo ZŠ Hamry, 3.místo 8.A, 4.místo 9.B.

Kompletní výsledky můžete najít zde. Bystrcký korfbalový turnaj tak již tradičně ukončil školní korfbalové soutěže v školním roce 2018/2019.


Komentáře

komentáře Disqus