U17 KWC 2019 První hrací den

Nejdřív jsme nastoupili proti Belgii, což byl zejména doskokový oříšek. Soupeři byli o pěkných pár cm vyšší a naše útoky tak často končily po jedné střele. Výsledek 3:13 tak mluví za vše.

Mnohem týmovější a optimističtější výkon byl k vidění v zápase proti Katalánsku. Útoky byly rázem delší a s několika střelami, proto padlo u více košů. S výsledkem 10:6 tak mohli být spokojeni hráči i trenéři.

S Tchaj-wanem jsme se v této věkové kategorie doposud nepotkali, a zároveň se dle předpokladů jednalo o zápas, jehož výtěz by postupoval do semifinále. Do zápasu jsme šli sice s respektem, ale i zároveň touhou vyhrát, zbytečně nefaulovat a nepouštět soupeře do donášek. Této taktiky jsme se drželi, nicméně na úspěšné střely z dálky se nám odpověď najít nepodařilo a konečný výsledek 6:16 byl k našemu týmu možná až příliš krutý.

Na zápas proti Maďarsku trenéři zamíchali trochu sestavou a hráči, kteří si zatím zahráli jen pár minut se jim odvděčili poctivou obranou i povedenými akcemi. Cílem bylo dát 15 košů, což se sice o kousek nepovedlo, ale 14:1 je dobrým příslibem do dalších zápasů.

Po 4 zápasech je zatím nejúspěšnější českou střelkyní Klára Nováková s 8 vstřelenými koši.

Autor: Barbora Dvořáková


Komentáře

komentáře Disqus