Korfbalová tradice na závěr školního roku v Blansku zachována

Již druhým rokem se tuto středu na základní škole Salmova v Blansku uskutečnil ke konci školního roku korfbalový turnaj. Letos se většina zápasů odehrála na venkovním hřišti díky skvělému červnovému počasí.

Jako první se ke korfbalovému zápolení dostali nejmladší účastníci ze třetí třídy. Vytvořili 3 družstva a postupně si zahráli každý s každým. Turnaj to byl velmi vyrovnaný, když za 3 zápasy padly pouhé 3 koše. Nejvíc se dařilo družstvu barevných, které si připsalo výhru a remízu. Na druhém místě po dvou remízách skončilo družstvo červených a třetí místo s jednou remízou zůstalo žlutému družstvu.

Výsledky: Červení 0:0 Žlutí, Červení 1:1 Barevní, Žlutí 0:1 Barevní.

Mezi čtvrťáky se turnaje účastnily 2 třídy, které celkově vytvořily 4 družstva. Hrálo se systémem semifinále s následnými zápasy o umístění. Vždy v semifinále se odehrály zápasy mezi jedničkou jedné třídy proti dvojce druhé třídy a obráceně. Mezi čtvrťáky se do finále probojovaly jedničky obou tříd a lepší střeleckou fazónu ukázalo družstvo ze 4.B, které v obou vítězných zápasech vždy střelilo 4 koše. Dominanci třídy 4.B potvrdil i zápas o 3.místo mezi dvojkami obou tříd, když 4.B zvítězila nejtěsnějším rozdílem 1:0.

Výsledky: Semifinále: 4.B1 – 4.A2 4:1, 4.B2 – 4.A1 0:1.

O 3.místo: 4.A2 – 4.B2 0:1, finále: 4.A1 – 4.B1 2:4.

Mezi páťáky byl scénář turnaje totožný s turnajem čtvrtých tříd. Ze semifinálových zápasů se do finále dostaly jedničky obou tříd. Finále však mělo jednoznačného vítěze, když 5.A nenechala nic náhodě a zvítězila rozdílem třídy 3:0. Zápas o třetí místo přinesl drama a po remíze tak rozhodlo celkové skóre z turnaje.

Výsledky: Semifinále: 5.B1 –54.A2 4:1, 5.B2 – 5.A1 1:2.

O 3.místo: 5.A2 – 5.B2 1:1, finále: 5.A1 – 5.B1 3:0.

Dalším v pořadí byl turnaj věkové kategorie mladších žáků, ke kterému nastoupila jedna třída šesťáků a jedna třída sedmáků. Šesťáci měli početnější zastoupení a nasadili 2 družstva, sedmáci nastoupili s jediným týmem. Proto se turnaj odehrál systémem každý s každým. Sedmáci podpořili svojí fyzickou vyspělost i úspěšnou střelbou, když jim v obou zápasech se šesťáky stačily 4 koše. Vzájemný zápas šesťáků skončil remízou 3:3 a o druhém místě tak rozhodlo celkové skóre, které vyznělo líp pro druhý tým šesťáků jen o jediný koš.

Výsledky: 6.A2 – 7.A 2:4, 6.A1 – 6.A2 3:3, 7.A – 6.A1 4:1.

V závěru celého hracího dne se na hřiště dostali ještě osmáci, kteří si zahráli v jednom zápase mezi svými 2 družstvy. Byla na nich již vidět únava z výletu, který absolvovali tentýž den, a proto na odvetu nedošlo a o vítězi rozhodl jediný zápas. První tím v něm zvítězil se skóre 4:2.


Komentáře

komentáře Disqus