Jak hodnotí trenéři soustředění U17?

Poslední soustředění U17 proběhlo a nyní nás čeká Světový Pohár v Eindhovenu. Jak hodnotí trenéři souboj U17 A a U17 B v Superlize? A jaká jsou slova hlavního trenéra? Co očekává od týmu v Eindhovenu?

 

U17 A vs U17 B 20:16

Slova Kláry Zábojové - tým U17 A
"A" tým šel do zápasu v roli favorita. Hráči ale nechtěli soupeře podcenit a snažili se svoji převahu ukázat. I přestože celou dobu vedli, náskok nebyl dostatečně velký a "B" týmu se téměř podařilo vyrovnat. Béčko se tabulkově silnějšího soupeře nezaleklo, bylo více hladové po míči a v poslední herní části mělo i více štěstí při zakončení. Áčko mělo velkou práci svůj náskok udržet. Všichni na hřišti předvedli velmi dobrý výkon.

Slova Patrika Nguyena - tým U17 B
Střetnutí výběrů do 17 let mě mile překvapilo s jakým nasazením do zápasu nastoupily. Především ukázaly svoji bojovnost, kterou se prezentovaly po celou dobu Superligy. Šlo vidět na hracich “Acka” tak i “Bečka”, ze si z předchozím zápasů odnesla spoustu zkušenosti, které budou velmi cenné v Holandsku na World Cupu. Na obou stranách bylo spoustu šancí, které šli poznat na konečném výsledku 20:16.

 

A co na celou přípravu říká hlavní trenér Jakub Máša?

Myslím, že příprava probíhala celkem hladce. Musím ocenit přístup všech hráčů. Většinou jsme se setkávali v plném počtu a mohli se tak věnovat různým věcem a posouvat se společně dále. Vrcholem přípravy byly zápasy Superligy, ze kterých jsem měl ze začátku trošku strach. Hráči přesvědčili nejen mě, ale dle reakcí okolí i ostatní, že jdou nahoru a ve výběru jsou oprávněně. Od začátku jsme měli jasně dané, že chceme postupnými cíli a občasnou výhrou v dané čtvrtině získávat hlavně zkušenosti. Ty budeme chtít zužitkovat na Korfball World Cup 2019 v Holandsku. V posledních letech jsme skončili na 7. a 5. místě. Rádi bychom opět o stupínek výše, ale rozhodně to nebude jednoduché. Již ve skupině nás čekají silní soupeři jako Belgie, Taiwan,.. Oproti minulým letům nemáme v týmu tolik osobností. O to bojovnější máme tým, který se nikdy nevzdá! Tomu věřím a nechám se překvapit k čemu nás to dovede.


Komentáře

komentáře Disqus