SUPERLIGA 2019 – finále

Poslední den prvního ročníku Superligy se všechna družstva utkala v zápasech o konečné umístění a pro každý z týmů se jednalo o šestý duel v průběhu této soutěže, která byla účastníky hodnocena jako velmi povedená. 

Vítězem a držitelem unikátní trofeje se stalo družstvo Alligators Team, které v dramatickém finále zdolalo PRO Bananas poměrem 16:11. Na třetím místě pak skončil MS Team, když porazil Hooks Team. 

Nejlepším střelcem Superligy 2019 se stal Patrik Nguyen se 32 koši a věřme, že střeleckou formu si doveze i na Mistrovství Světa 2019 do jihoafrického Durbanu, stejně jako Denisa Kolářová, která získala pomyslnou korunu pro nejlepší střelkyní Superligy 2019 mezi ženami.

Zápas o 7.místo

CZE U17 „B“ – Respo Team                   17:13    (po poločase 5:8)

První koš posledního hracího dne vstřelila Anežka Mensová, když hned v prvním útoku utekla na donášku, kterou jistě proměnila. Během první čtvrtiny však lvíčata dokázala rychle odpovědět a druhé desetiminutovky vstupovala za vedení 3:2. Druhou čtvrtinu však jasně ovládl Respo Team vedený kapitánkou Miloslavou Mensovou a vedl 8:5. Svůj náskok Respo Team ještě navýšil a do poslední čtvrtiny se šlo za stavu 12:8. V poslední desetiminutovce však svěřenci reprezentačního trenéra Jakuba Máši zaveleli k famóznímu obratu a 191 vteřin před koncem zápasu se ujali vedení po proměněné penaltě Daniela Kortuse. V posledních minutách pak nadšeně bojující lvíčata ještě přidala další koše a zvítězila 17:13 po nejlepší odehrané čtvrtině, kterou vyhrála 9:1.

Koše: Kortus D. 4, Juklová 4, Valenta J. 2, Dušek 2, Štěpánová J. 2, Valenta F. 1, Drobníková 1, Dvořáková M. 1 -  Mensová A. 4, Mensová M. 3, Dousek 2, Palfi 2, Szabados 2 

 

Zápas o 5.místo

CZE U17 „A“ – Spice Team                     12:17    (po poločase 5:8)

Spice Team získal pro zápas o páté místo výraznou posilu v podobě nizozemského hráče ze slavného klubu PKC Papendrecht Briana Koppelaara, který se tak stal příslušníkem již čtvrté národnosti, která zasáhla do prvního ročníku Superligy. Mladí reprezentanti předvedli bojovný výkon a během zápasu byli vyrovnaným soupeřem zkušeným borcům ze Spice Teamu. Během první čtvrtiny mladí reprezentanti zahodili tři penalty, a tak byl stav pouze 2:2. Ve druhé čtvrtině se Spice Team dostal do vedení 8:5, které postupně navyšoval a zápas dovedl do úspěšného konce a k zisku konečného pátého místa.  

Koše: Kortus R. 4, Štěpánek 2, Kohl 2, Lorenz 1, Šrůtová 1, Bartošová 1, Nevludová 1 – Jemelíková 4, Bušík 4, Bušíková 3, Šedý 2, Cholava 2, Majorský 1, Sahatciu 1

 

Zápas o 3.místo

Hooks Team – MS Team                       16:17 po GG     (po poločase 7:10)

Zápas o bronzové umístění nabídl velmi vyrovnaný souboj, kdy se skóre přelévalo střídavě ve prospěch obou družstev. Po první čtvrtině vedl Hooks Team, v poločase a po třetí čtvrtině pak MS Team a na konci základní hrací doby byl stav vyrovnaný 16:16 a rozhodnout muselo prodloužení, které se hrálo velmi opatrně z obou stran. Hooks Team měl útočnou sílu děvčat v podobě dvojice Literová – Holubčíková, která během utkání zaznamenala 5 košů a měla i několik velmi dobrých střel, ale žádná v koši neskončila a o výsledku rozhodla proměněná donáška Lucie Šebelové, která tak zajistila třet místo pro MS Team kapitána Alana Danča. 

Koše: Tichý 5, Literová 4, Martinec 2, Ošťádal 2, Holubčíková 1, Jonáková 1, Štěpánová P. 1 – Žák I. 4, Nguyen 3, Filipovszká 3, Šebelová 2, Toufar 2, Žák J. 1, Šmíd 1, Mostbeková 1

Finále

Alligators Team – PRO Bananas            16:11    (po poločase 7:5)

Poslední zápas prvního ročníku Superligy nabídl skutečné vyvrcholení a vynikající korfbalové představení. První poločas byl ve znamení plného nasazení a tvrdých soubojů, které vyvrcholily udělením žluté karty pro Vlastimila Krejčího za úmyslný faul na Petra Galíčka. Team Alligators pod vedením reprezentačního trenéra Ivo Kracíka předváděl výborně organizovaný korfbal, který byl založen na excelentní střelbě maďarského reprezentanta Zsolt Majera, který zaznamenal osm košů. PRO Bananas vedený trenérem Konečným však dokázal na začátku druhého poločasu skóre vyrovnat na 9:9, ale následující okamžiky patřily zase maďarské posile, která vystřílela krásnou trofej pro Alligators team.

Koše: Majer 8, Pešák 2, Krejčí 1, Berenyi 1, Kolářová 1, Součková 1, Gaspár 1, Štefák 1 - Vyroubal 3, Marek 3, Havlová 2, Křížková 2, Galíček 1

Konečné pořadí:

  1. Alligators Team
  2. PRO Bananas
  3. MS Team
  4. Hooks Team
  5. Spice Team
  6. CZE U17 „A“
  7. CZE U17 „B“
  8. Respo Team

Nejlepší střelci

  • 1. Patrik Nguyen               32košů
  • 2. Ivan Žák                        27košů
  • 3. Alexander Vyroubal       25košů
  • 3. Peter Bušík                   25košů
  • 3. Petr Galíček                  25košů
  • 4. Denisa Kolářová           22košů 
  • 4. Petr Pešák                    22košů
  • 5. Miloslava Mensová       21košů
  • 6. Anna Literová               19košů
  • 7. Zsolt Majer                   17košů
  • 8. Anežka Mensová          16košů

 


Komentáře

komentáře Disqus