Kolínské sportovní hry 2019

Tento týden se v Kolíně konají tradiční Kolínské sportovní dny, během nichž základní školy z celého okresu soutěží v různých disciplínách a korfbal je jejich dlouholetou tradicí, když jej do programu prosadil před mnoha lety legendární kolínský trenér Karel Kӧnigsmark.

Dnes byl odehrán korfbalový turnaj, když se zapojilo celkem 18 družstev ve dvou věkových kategoriích. Na dvou hřištích současně bylo sehráno celkem 48 korfbalových zápasů, které se hrály podle pravidel korfbal4 a do zápasů se zapojilo více než 140 sportovců z devíti základních škol.

Korfbal má v Kolíně výbornou tradici, a tak na lavičkách jednotlivých škol bylo možné potkat trenérské kapacity, jako například Jan Kӧnigsmark, Jana Baláková či Markéta Slavíková, které vedly jednotlivá školní družstva. Vítězem kategorie nejmladší – tedy U9 pro hráče 1.-3.tříd vyhrála 5.ZŠ Kolín pod vedením nejúspěšnějšího reprezentačního trenéra české historie Jana Kӧnigsmarka a kategorii U11 pro hráče 4.-5.tříd ovládla ZŠ Týnec nad Labem pod vedením úspěšné kutnohorské trenérky Jany Balákové.

Konečné pořadí kategorie U9:

  1. 5.ZŠ Kolín
  2. 6.ZŠ Kolín
  3. 2.ZŠ Kolín
  4. 3.ZŠ Kolín
  5. 1.ŽŠ Kolín
  6. ZŠ Velim
  7. 4.ZŠ Kolín
  8. 7.ZŠ Kolín
  9. ZŠ Týnec nad Labem

Konečné pořadí kategorie U11:

  1. ZŠ Týnec nad Labem
  2. 3.ZŠ Kolín
  3. 5.ZŠ Kolín
  4. 7.ZŠ Kolín
  5. 6.ŽŠ Kolín
  6. ZŠ Velim
  7. 1.ZŠ Kolín
  8. 4.ZŠ Kolín
  9. 2.ZŠ Kolín 

Komentáře

komentáře Disqus