U17: soustředění a superliga #2

Na přelomu května a června proběhlo další soustředění reprezentace U17. Stejně jako před dvěma týdny reprezentanti absolvovali ještě v pátek večer úvodní trénink, aby v sobotu ráno mohli vyjet do Znojma na poslední kolo superligy. V průběhu všech tréninků se hráči soustředili na střelbu, zopakovali si akce, které by mohli ve svých útocích využívat.
V sobotu se „A“ tým střetl se svým posledním soupeřem – Alligators a „B“čko porovnalo síly se Spice týmem. Bohužel ani v jednom zápasu se nepodařilo uhrát aspirovaný výsledek, takže „A“čko spadlo z celkového druhého místa v tabulce na místo třetí a „B“ tým nevyužil šance se dostat ze čtvrté příčky na třetí.
Nedělní čtvrtfinále tak mladí reprezentanti odehráli tato utkání: U17 A – Hooks Team, U17 B – PRO Bananas.
Za 14 dní všechny čeká semifinálové a finálové kolo, kdy právě naše dvě družstva změří své síly už v sobotu ráno. Současně s tím to také bude poslední soustředění před odjezdem na Světový Pohár v Eindhovenu.

 

U17 „A“ : Alligators Team 11:25 GG 0:1 (1:4, 5:9, 7:19)

Útok: Klárka Nováková, Lucka Šrůtová, Adam Lorenz, Jirka Kohl
Obrana: Káťa Nevludová, Terka Němcová, Marek Štěpánek, Kuba Šťastný

Vstup do utkání se nepodařil ani jednomu celku - v průběhu prvních pěti minut nepadl žádný koš. Pak ale iniciativu převzali ti zkušenější z Alligators Teamu a rychle se dostali do vedení 3:0. Největším problémem u těch mladších byl strach ze zakončení – hráči nechtěli či se báli střílet na koš. Jenže bez střelby se body získat nepodaří. Naopak nejúspěšnější čtvrtinou byla ta druhá, kdy svěřenci Jakuba Máši odehráli poměrně vyrovnanou desetiminutovku. Hráči si začali lépe nabíhat a dostávali se do úspěšně zakončených akcí. V druhé polovině utkání to vypadalo, jako kdyby mladým došly veškeré síly. V obraně se otáčeli za střelou a čekali, co se stane. Na druhou stranu předvedli, že si umí lehce vytvořit šanci a z ní skórovat. Bohužel v ostatních případech se na dobrou pozici hodně nadřeli nebo o držení míče často vlastní chybou přišli.

Nejlepší střelec: Marek Štěpánek (3 koše)

 

U17 „B“ : Spice Team 7:24, GG 0:1 (4:8, 7:11, 7:17)

Útok: Fanda Valenta, Dan Kortus, Ema Vanclová, Šárka Juklová
Obrana: David Vlček, Pepa Valenta, Vendy Bartošová, Anička Drobníková

Výrazný rozdíl od sehraných zápasů v minulých kolech byla bojovnost a nasazení, s nimiž „B“čko proti Spice Teamu nastoupilo. Protože tabulkově na tom oba celky byly úplně stejně, mladí měli jedinečnou šanci se o postup na žebříčku porvat. Po protrpených úvodních pěti minutách se „B“čko rozjelo a začalo využívat vytvořených šancí. Podobně jako u předchozího zápasu Ačka s Alligators, nejlepší částí utkání bylo druhých deset minut – hráli vyrovnaně 3:3. Od druhé půlky jakoby štronzo přišlo do útoku reprezentantů. Neustále chtěli utíkat na donášky a soupeř tuto snahu velmi rychle prohlédl. Hráči se tak vrátili do svých starých kolejí, do návyků z ligy a proti starším a silnějším soupeřům už se nedokázali ani jednou prosadit.

Nejlepší střelci: Vendy Bartošová, Dan Kortus, Fanda Valenta – všichni po dvou koších

 

U17 „A“ : Hooks Team 14:19 (3:6, 3:10, 7:15)

Útok: Klárka Nováková, Lucka Šrůtová, Marek Štěpánek, Kuba Šťastný
Obrana: Káťa Nevludová, Terka Němcová, Adam Lorenz, Jirka Kohl

Vstup do utkání vypadal následovně – tým reprezentantů si nebyl schopný ani nahrát, ani vystřelit. Probrali se až za stavu 0:5. Od té doby bylo vidět zlepšení zejména v pohybu a komunikaci. Úspěšnost zakončení však přišlo až v druhých dvou čtvrtinách. V té třetí se hráči konečně dostali do tempa a se svým protivníkem udrželi poměrně vyrovnané skóre – 4:5. Naopak závěrečných deset minut bylo v naprosté režii „A“čka. Vyhráli poměrem 7:4. Škoda jen, že se do požadovaného tempa nedostali už dříve. Mohli by sehrát s Hooks týmem vyrovnanější zápas a mohli se dostat do bojů o 1. až 4. místo.

Nejlepší střelci: Klárka Nováková, Terka Němcová, Kuba Šťastný (všichni po 3 koších)

 

U17 „B“ : PRO Bananas 7:33 (1:8, 3:13, 4:25)

Útok: Vendy Bartošová, Martina Dvořáková, Dan Kortus, Pepa Valenta
Obrana: Šárka Juklová, Anička Drobníková, Fanda Valenta, David Vlček

Čtvrtfinálový zápas mezi „B“čkem a Banány přinesl překvapení, když Banáni po několika minutách prohrávali 1:0. Favorité však na sebe nenechali dlouho čekat a skóre během chvilky otočili ve vlastní prospěch. Opět se na reprezentačním celku projevila touha předvést co nejlepší výkon a bojovnost. Dostávali se do pěkných šancí, byli nebezpeční, škoda jen mnoha střel, které neprošly obroučkou. I když nakonec prohráli „o parník“, diváci mohli sledovat pěkné momenty a souboj mladé čtveřice Prostějováků, jak hrají proti svým starším kolegům z klubu.

Nejlepší střelec: Dan Kortus (3 koše)

 

O finálovém víkendu 15. a 16. června se bude bojovat o konečné umístění. Reprezentační týmy sehrají vzájemné utkání hned v sobotu ráno. Vítěz bude bojovat o konečné 5. místo.


Komentáře

komentáře Disqus