Soustředění talentované mládeže U15 #01

Uplynulý víkend se uskutečnilo první soustředění výběru talentované mládeže U15. Do Kostelce na Hané se sjelo celkem 27 korfbalových talentů a pod vedením trenérů Martina Šnévajse a Anety Lešanské zahájili přípravu na červencové mistrovství Evropy hráčů do 15 let v Maďarsku. Sraz byl naplánovaný na pátek večer a po společné večeři následoval první trénink, který byl zaměřený zejména na seznámení se hráčů jak s prostředím, tak s novými spoluhráči.

Druhý den následovaly celkem tři tréninky. První, dopolední, byl zaměřený na techniku střelby. Hráčům byla ukázána správná technika a ti ji pak museli drilovat v jednoduchých cvičeních. Bylo potřeba se soustředit a správným provedením zvýšit svoji úspěšnost zakončení. Na konci tréninku bylo vidět, k potěšení trenérů, u všech zlepšení. Druhý trénink byl opět zaměřený na techniku a zároveň na ověření fyzické zdatnosti. Večer hráče čekala už jen hra, do které se všichni pustili sice unavení, ale s chutí.  I když byla zřejmá nesehranost mezi hráči, bylo k vidění mnoho soubojů a krásných košů. Pro trenéry pak bylo důležité hráče vidět v různých herních situacích a zjistit jejich herní vyspělost. 

V neděli byl naplánován test OVOV na venkovním hřišti. Vzhledem k nepřízni počasí jsme však byli nuceni jej provést v provizorních podmínkách a venku si hráči jen zaběhli běh na 60m a 1km. Test všichni hráči splnili a máme tak základní data, na kterých budou všichni pracovat, aby se do příštího soustředění zlepšili.

Další soustředění je naplánováno na víkend 31.5.-2.6. opět v Kostelci na Hané a zúčastní se ho všichni hráči, kteří se zúčastnili toho prvního. Navíc jim přibudou další talentovaní spoluhráči, kteří první termín nemohli. Kromě tréninků v hale nás čeká beachkorfbalový turnaj, který se odehraje na Prostějovském náměstí a hráči tak budou moct poprvé vyzkoušet zájem veřejnosti. Na konci soustředění bude oznámena nominace na turnaj v Maďarsku.

Účastníci soustředění:

Buriánková Lenka, Křížková Eliška, Vaková Adéla, Jankovič David, Lisický Roman, Nedbal Jan, Novák David, Stach Lukáš, Valenta František, Vlk Adam - SK RG Prostějov

Čarvašová Veronika, Ježková Karolína, Franzki Samuel, Kozel Ondřej, Holík Vojtěch - KK Brno

Jiroudková Markéta, Sandtner Lukáš, Pospíšil Tomáš, Vedral Štěpán - VKC Kolín

Moricová Amálie, Trnečková Eliška, Hák Tomáš - TJ SOKOL Koblov

Kočková Klára, Pavlíčková Jitka, Toufar Tomáš - SK YMCA Znojmo

Koláčná Nikola, Havlín Jan - RESPO Kutná Hora


Komentáře

komentáře Disqus