Finálový den Ligy minižáků

Předposlední finálový den letošní halové sezóny se konal v Brně ve sportovní hale ZŠ Čejkovická, kde se sešli nejlepší čtyři družstva tohoto ročníku Ligy minižáků. Celkem 28 přihlášených družstev v této věkové kategorii, která je určena pro sportovce ve věku do jedenácti let, sehrálo základní část v devíti skupinách, které byly většinou vnitroklubové. Do semifinálových turnajích postoupilo 10 nejlepších družstev, z nichž nejlepší čtveřice postoupila právě do tohoto finálového turnaje.

V pozici neporažených družstev vstupovala to turnaje družstva KK Brno A a KK Koblov a tuto skutečnost dokázala potvrdit i v prvních zápasech turnaje. KK Brno A porazilo druhý brněnský tým KK Brno B zejména díky střeleckému představení čtyřkošového Davida Sotoláře poměrem 8:4 a následně zcela rozdrtilo 16:1 SK Respo Kutná Hora, když se mezi střelce zapsalo dokonce osm brněnských střelců a střelkyň. Druhý favorit KK Koblov musel nejprve otáčet nepříznivý vývoj s Kutnou Horou, když ještě tři minuty před koncem prohrával 9:11, ale nakonec dokázal vyrovnat a pár vteřin před koncem rozhodl o výhře severomoravského družstva 12:11 Daniel Prchal, který zaznamenal v tomto zápase 4 koše, stejně jako kutnohorská Lucie Kovandová. KK Koblov vedený trenérem Petrem Kronesem pak s přehledem porazil brněnské béčko 12:4 a bylo jasné, že se v posledním zápase turnaje se utká s KK Brno o mistrovský titul.

Předehrou finálového souboje pak bylo střetnutí dvou méně úspěšných družstev, která se utkala v přímém souboji o bronzové medaile. SK Respo Kutná Hora se dokázalo otřepat z debaklu od brněnského áčka a KK Brno B porazilo 10:6 a zaslouženě si odvezlo bronz. 

Finálový zápas KK Koblov vs. KK Brno A přinesl skvělý souboj nejlepších týmů, který se hrál ve výborné atmosféře. První koš si připsali korfbalisté KK Koblov, brněnští dokázali rychle vyrovnat a ani jeden z týmů nedokázal svému soupeři odskočit a do poločasu šli domácí s těsným vedením 4:3. Ve druhém poločase pokračovaly urputné obrany i střelecká nervozita obou družstev a ještě pět minut před koncem byl stav vyrovnaný 5:5. Napínavý souboj nakonec rozhodl Tobiáš Vojna, který vstřelil rozhodující koš zápasu a vystřelil tak pro KK Brno první letošní mistrovský titul.

Konečné pořadí Ligy minižáků:

  1. KK Brno A
  2. KK Koblov 
  3. SK Respo Kutná Hora
  4. KK Brno B

Nejlepší střelci finálového turnaje:

  • 1. Daniel Prchal          8 košů
  • 2. David Sotolář          7 košů
  • 3. Daniel Šnaur           6 košů
  • 4. Adéla Rybková       5 košů  
  • 4. Nela Holáňová        5košů
  • 4. Sarah Kroupová      5košů
  • 5. Lucie Kovandová    4koše
  • 6. Adam Kulhavý         4koše
 

Komentáře

komentáře Disqus