Tradiční vánoční korfbalový turnaj na ZŠ Jana Babáka

Stává se již tradicí, že v předvánoční době se na ZŠ Jana Babáka v brněnských Žabovřeskách koná školní korfbalový turnaj. Jinak tomu nebylo ani letos a včera si změřily svoje síly 4 třídy z pátého a čtvrtého ročníku.

Do turnaje nastoupily všechny třídy páťáků a přidala se k nim i jedna třída čtvrťáků ze 4.C. Turnaj se hrál v tradiční variantě korfbalu 8 proti 8. Nejmladší účastníci turnaje ze 4.C sice nedokázali bodovat v žádném ze zápasů proti starším páťákům, ale bylo vidět, že se zlepšují od zápasu k zápasu a bojovali až do samotného konce. Na třetím místě se umístilo družstvo z 5.B s jednou výhrou nad čtvrťáky, své vrstevníky z pátých tříd se jim ale porazit nepodařilo. Rozhodující o školním titulu tak byl zápas mezi 5.A a 5.C. Zápas byl v celém průběhu vyrovnaný, ale hlavně z důvodu kvalitních obran, byl to nakonec výsledek s druhým nejmenším počtem košů v celém turnaji. Z vítězství se po těsném boji nakonec radovala 5.C, která má mezi svými hráči i 2 reprezentanty Korfbal klubu Brno a to Martina Fábka a Dominika Horynu. Nejlepším střelcem turnaje byl s 9 koši Hrubša a střelkyní Trojánková se 6 koši, oba z vítězné 5.C.

Velké díky za organizaci celého turnaje patří panu učiteli Radimovi Schöllerovi, který korfbal protlačil i do soutěží okresního AŠSK. Výběr nejlepších hráčů ze ZŠ Jana Babáka se zúčastní i obvodního kola Školního korfbalového poháru, které se uskuteční v sousední ZŠ Sirotkově taky v Žabovřeskách. Cílem bude určitě postup do městského finále, vždyť ZŠ Jana Babáka ještě na městském finále nechyběla.

Výsledky:

4.C – 5.A              0:11 

5.B – 5.C              1:7

4.C – 5.B              0:3

5.A – 5.C              2:4

4.C – 5.C              2:8

5.A – 5.B              5:2

Celkové pořadí:

  1. 5.C – 6 bodů
  2. 5.A – 4 body
  3. 5.B – 2 body
  4. 4.C – 0 bodů

Komentáře

komentáře Disqus