U17 na Czech Open 2018

O víkendu 14. – 16.9. 2018 proběhlo v rámci prvního ročníku Czech Open také soustředění reprezentace do 17 let. Celkem přijelo 31 hráčů, z toho 14 nováčků. Největší zastoupení měly kluby Náchoda a KK Brno, které poslaly sedm hráčů. Dohromady je čekaly tři tréninky korfbalových dovedností, dva fyzické tréninky a nakonec i malý turnaj. Celý víkend své svěřence také sledovali Jaroslava Pavlovičová z Náchoda a Milan Schwarz z Děčína.

V pátek večer hráči začali krátkým představovacím tréninkem. Trenéři se tak mohli seznámit s budoucími svěřenci a udělali si představu o tom, na co se zaměřit při přípravě na červnové mistrovství světa. V sobotu dopoledne se soustředili na pohyb kolem koše a zakončování ze všech stran, odpoledne pak trénink zaměřili na předobranu asistenta, přebírání a spolupráci obránců pod košem. Vzhledem k tomu, že celá velká skupina byla rozdělena na dvě části, vždycky jedna část trávila svůj čas fyzickým tréninkem ve venkovních prostorách sportovního areálu VUT v Brně.

Nedělní ráno pak hráče čekal malý turnaj každý s každým s lehce poupravenými pravidly – koš vstřelený z větší vzdálenosti než je penaltové území byl počítán za dva body. Celý turnaj rozhodoval Milan Schwarz, čímž mu tímto patří velké díky!

Kromě tréninkových jednotek hráči také mohli sledovat špičku českého korfbalu – U21 a seniorskou reprezentaci při mezinárodních utkáních s Polskem a mohli se inspirovat dovednostmi hráčů, kteří už nějaký ten čas svoji reprezentační kariéru budují.

 

Další soustředění je naplánováno na příští víkend – 28. – 30.9. v Kolíně.


Komentáře

komentáře Disqus