Závěrečná fáze přípravy před Mistrovství Evropy zahájena

Reprezentace zahájila poslední fázi přípravy na Mistrovství Evropy v Nizozemí, které proběhne v termínu 13.10.-20.10.2018. Po měsíční individuální letní kondiční přípravě čeká hráče šest víkendů pro herní přípravu v hale. Letní kondiční přípravu vytvořil a naplánoval externí spolupracovník Vítek Hovorka. Vítek se podílí mimo jiné na kondiční přípravě mládežnických týmů fotbalové Slavie Praha. Tato příprava obsáhla celkem 20 tréninkových jednotek, které plnili jednotliví hráči v průběhu srpna individuálně a pravidelně o tomto informovali trenéra Iva Kracíka.
Minulý víkend (1.9.-2.9.2018) proběhlo 1.soustředění ve Frymburku u Lipna. Jedná se o jedno z 5 přípravných soustředění, které absolvují hráči v následujících 6 týdnech, než odcestují na Mistrovství Evropy. Plán těchto soustředění připravil Ivo Kracík takto:

  • 15.9.-16.9.2018 – přípravné zápasy v rámci turnaje Czech Open v Brně
  • 22.9.-23.9.2018 – soustředění v Nymburce
  • 29.9.-30.9.2018 – soustředění v Třeboni
  • 6.10.-7.10.2018 – přípravné zápasy v Amsterdamu

Na prvním tréninku soustředění ve Frymburku prošli hráči nejprve fyzickými testy a nakonec se lehce opět “seznámili” s míčem a koši. Druhý trénink začal ukázkou správného rozcvičení před tréninkovou jednotkou – ukázku vedl právě Vítek. Zbytek tréninku byl už zaměřený čistě na korfbalové dovednosti a cílem bylo vše provádět v maximálním tempu a nasazení – tedy co nejvíce suplovat zápasové tempo. Poslední večerní trénink dne byl spíše ve znamení hry a závěrečného protažení po celodenním zatížení. Druhý den měli hráči dvě tréninkové jednotky – dopoledne šlo o taktiku otevření útoku, odpoledne byly na programu soutěže a malý miniturnaj mezi hráči.
Na závěr patří velké poděkování Vítkovi za pomoc s kondiční částí přípravy. Další setkání reprezentantů je tedy v pátek 14.9.2018 v Brně, den před turnajem Czech Korfball Open 2018, kterého se mimo jiné zúčastní právě seniorský reprezentační výběr. Všichni jste zváni a dorazte fandit.


Komentáře

komentáře Disqus