Mistrovství světa 2018 - U21 - Budapešť #06

U21 Česká republika vs. U21 Hong Kong 26:10 (8:7, 11:7, 19:9)

Podrobný zápis z utkání najdete zde

Střelci: Dominika Drábková 5, Renata Havlová 4, Daniel Štefák 4, Petr Šnajdr 4, Anna Literová 3, Gabriela Hurdálková 3, Jakub Novotný 1, Michal Marek 1, Pavlína Štěpánová 1

Čeští reprezentanti získali povinné vítězství nad nepříjemným asijským soupeřem a před posledním hracím dnem je jasné, že v tabulce základní skupiny obsadí konečné třetí místo. Po dni volna je tak bude čekat čtvrtý tým ze druhé základní skupiny, kterým bude s největší pravděpodobností někdo z trojice Čína, Německo či Maďarsko.

Ve dnešním souboji se vedení ujali hráči asijského týmu, když po proměněné penaltě vedli 0:1 a jednalo se o jediný okamžik, kdy měli k vítězství blíže než naši reprezentanti. Ti dokázali velmi rychle skóre otočit na 4:1 a následně 5:2, ale v průběhu prvních dvou čtvrtin až příliš přijali rychlé tempo asijského týmu, který se stále držel na dostřel, když po první čtvrtině byl stav 8:7. Druhá čtvrtina přinesla pouhé tři české koše, když naši reprezentanti neproměnili mnoho nabídnutých šancí, ale také přinesla nulu na kontě soupeře, který nedokázal skórovat ani z penalty a v poločase byl stav 11:7.

O osudu zápasu pak rozhodla druhá polovina třetí čtvrtiny, kdy čeští junioři dokázali soupeři odskočit ze stavu 13:9 šňůrou šesti košů až na 19:9 a bylo prakticky rozhodnuto. V poslední čtvrtině pak naši reprezentanti přidali dalších sedm košů a zvítězili přesvědčivě 26:10.

Koše českého družstva: Drábková 5, Havlová 4, Štefák 4, Šnajdr 4, Literová 3, Hurdálková 3, Novotný 1, Marek 1, Štěpánová 1

 

Kde sledovat zápasy české reprezentace?

Záznamy všech odehraných zápasů najdete zde.

Rozhovory a komentáře můžete sledovat na našem YouTube.

Ostatní videa, fotky, a další informace naleznete na našich sociálních sítích:


Komentáře

komentáře Disqus