U17: Vezeme si 5. místo ze Světového Poháru do 17 let

Po smutném konci sobotního dne se celý tým musel znovu semknout a bojovat alespoň o 5: místo. Hned v 9 hodin ráno nás čekali Katalánci.

U17 vs Katalánsko 11:8 (3:4)

A: Sára, Klára, Tom, Rosťa
D: Anička, Nela, Adam, Jirka

První utkání nedělního boje o konečné páté místo vypadalo od našich hráčů velmi ospale a nekoncentrovaně. Nedokázali jsme si pořádně nahrát a celkovému nadšení nepomáhala ani hlasitá kulisa katalánských fanoušků. Po poločase, kdy hráči byli povzbuzeni k lepšímu výkonu, šlo všechno pomalu, ale jistě nahoru. Hra v útoku získávala na kvalitě, v obraně však stále přetrvávaly nedostatky. Až teprve v posledních několika minutách se Čechům podařilo odskočit a dovedli tak utkání do vítězného konce.

Koše: 4 – Sára, 2 – Vojta, Touf, 1 – Anička, Lucka, Klára

 

U17 vs Slovensko 22:13 (9:6)

A: Niky, Katie, Jeff, Vojta
D: Vendy, Lucka, Miša, Jirka

Výsledek utkání se Slovenskem jasně naznačuje, že bylo velmi jednoduché. První minuty tomu ale neodpovídaly, ještě stále přetrvávala únava z předchozího dne. Postupem času se Češi dostávali do formy, zejména Vojta Ošťádal, který svými 12 koši porazil soupeře skoro sám. „Škoda, že se rozstřílel proti Slovákům a ne, když jsme hráli s Německem.“ Povzdechl si Jakub Máša. Čím více se blížil konec, tím větší náskok si lvíčata vytvářela a splnila tak požadavek o boj o konečné 5. místo.
Koše: 12 – Vojta, 4 – Vendy, 2 – Tom, Niky, 1 – Jeff, Miša

 

U17 vs Maďarsko 13:9 (9:6)

A: Niky, Sára, Honza, Vojta
D: Klára, Anička, Adam, Rosťa

V sobotu večer se celý tým domluvil, že se z tohoto turnaje neodjede na horším místě než na pátém. Toto utkání mělo zjistit, zda se plán podaří splnit nebo ne. S Maďary jsme z loňského roku měli nevyřízené účty, když díky jejich porážce jsme nemohli hrát o 5. místo. Letos znovu a lépe. Dokonce i rozhodčí byl stejný jako loni, takže jsme věděli, co můžeme očekávat. Nejmladší reprezentanti do utkání vlítli a dostali se do vedení 4:1. Pak ale přišla chvíle podobná té v zápasu s Německem. Strašně dlouho jsme nebyli schopni dát koš a došlo k vyrovnání na 5:5. Po poločase se všichni měli soustředit hlavně na své útočníky a využívat čas ku svému prospěchu ať už při útoku nebo ve výjezdech. Poměrně rychle se podařilo odskočit na 3 koše, ještě ale nic nebylo vyhráno. Maďaři neustále dotahovali a po vícero koších po sobě získávali na sebevědomí. A to bylo těžké korigovat. Všichni ostatní, co seděli na lavičce, věřili, že se minulost nebude opakovat a že si domů to 5. místo odvezeme. Nakonec se skóre 13:9 jsme Maďary porazili a zlepšili si tak umístění z loňského roku.
Koše: 4 – Vojta, 3 – Anička, 2 – Sára, 1 – Niky, Adam, Rosťa, Klára


Komentáře

komentáře Disqus