U17: Eindhoven #2 – na Anglii!

Páteční odpoledne se naši reprezentanti utkali s Angličany. Takový přátelský zápas se silným soupeřem je skvělou přípravou před samotným turnajem. A jak to všechno bylo?

ČR x Anglie 14:14 (4:8, 8:10)

A: Niky, Sára, Tom, Vojta
D: Anička, Klárka, Adam, Honza

Do utkání šli všichni s jasnými pokyny. Hlavní trenér i tak všem kladl na srdce, že i když jsou všichni vysocí, nesmíme se nechat rozhodit a vlítnout na ně hned od začátku. Hráči tak na hřiště vlítli, ovšem proti těsně bránícímu soupeři se nedokázali pořádně prosadit. Angličané šli rychle do vedení 3:1. Po chvilce se nám podařilo dotáhnout, ale ostrované se nenechali zastrašit a první třetinu zápasu vyhráli 8:4. Ve druhé třetině se Češi snažili méně schovávat se za košem, zahrát si trojúhelník, nekoukat tolik po míči a víc si hlídat protivníka. Celé snažení přineslo ovoce, ve druhé třetině jsme Angličany přehráli 4:2. Následovala poslední část celé přípravy. Češi tlačili v obraně, vychytali plno nahrávek a najednou bylo skóre vyrovnané 10:10. 10 minut před koncem nebylo jasné, kdo v tomto duelu zvítězí. Od té doby začala přetahovaná o každý koš. Jakmile se jeden tým dostal do většího klidu, ten druhý odpověděl jasně a stručně – úspěšnou střelou. Tento stav vydržel až do poslední chvíle celého utkání. Poslední přípravný zápas s klasickým soupeřem tentokrát skončil nerozhodně 14:14.

„V obraně Angličani hráli agresivně, nenechali nás zakončit, hledali jsme furt asistenty a nehodili si to kolem koše. Bylo by dobrý se víc vnořit do zápasu, víc se soustředit, dát penalty, nedělat chyby ve výjezdech. To nás může v krátkých zápasech hodně mrzet. Byl to dobrý soupeř pro generálku před samotným turnajem.“ Komentuje hlavní trenér Jakub Máša.

Koše: Sára 4; Anička, Lucka 2; Vojta, Miky, Nela, Miša, Katie, Jirka 1

Zítra sledujte on-line přenosy na www.u17kwc.com nebo FB a tipujte výsledky!
9:30 ČR x Nový Zéland
11:00 Portugalsko x ČR
12:30 Zahájení
13:15 Německo x ČR
14:45 ČR x Holandsko


Komentáře

komentáře Disqus