Mistrovství Afriky 2018 den druhý

Druhý den afrického kontinentálního šampionátu byly na programu opět dvě utkání. V dopoledním programu však zápasům předcházela Valná hromada IKF Afrika, které byla určena pro všechny africké korfbalové země. Na Valnou hromadu nakonec dorazili zástupci pouze tří zemí, a to Jihoafrické republiky, Zimbabwe a Malawi, což znamenalo, že v tomto počtu nebyla usnášeníschopná. Po přestávce následovala nově svolaná Valná hromada, která mimo jiné musela zvolit nového presidenta, neboť dosavadní president Les Wiliams za své pozice odstoupil a na jeho místo byl zvolen dosavadní generální sekretář IKF Afrika Chris Theyse.

Ten pak vlastně okamžitě po nástupu do své funkce mohl sledovat historickou událost, neboť družstvo Jihoafrické republiky prohrálo poprvé v historii zápas na Mistrovství Afriky, když jen před zaplněnou halou nadšených fanoušků porazilo domácí družstvo Zimbabwe poměrem 17:13. Ve výborné atmosféře vedli domácí prakticky po celé utkání, v poločase byl stav 8:6, po třetí čtvrtině již 12:9 a domácí nakonec dokázali bez větších problémů dovést utkání do vítězného konce. Nadšení fanoušci, po závěrečném hvizdu rozhodčího, vběhli na hřiště a začali společně s hráči slavit toto historické vítězství.

Ve druhém zápase dnešního programu se střetla družstva Jihoafrické republiky a Zambie. Rozdíl mezi týmy byl markantní a favorizovaný tým JAR bez větších komplikací zvítězil přesvědčivě 22:8. Před závěrečným dnem, kdy jsou na programu dva zbývající zápasy, ještě není rozhodnuto de facto o ničem. Šanci na zlaté medaile má teoreticky i poslední Zambie, ale musela by oba své zápasy vyhrát velmi výrazným rozdílem.  

Průběžná tabulka:

1. Jihoafrická republika -​3z. - ​6b.​ -55:41
2. Zimbabwe​​ - 3z.​ - 6b.​ - 52:38
3. Zambie ​​2z.​ - 0b.​- 13:41

Komentáře

komentáře Disqus