Výhra o koš. Finále dorostu ovládl v městském derby Korfbal klub

Vyvrcholení jak má být. Finále České dorostenecké korfbalové extraligy nabídlo dramatický souboj dvou brněnských celků, ve kterém se stejně jako loni radoval z českého titulu Korfbal klub, který nejtěsnějším možným rozdílem zdolal městského rivala z Nového Lískovce. Bronzové medaile si z Prostějova odnesli hráči Náchodu, kteří porazili Šenov.

FINÁLE

Dorostenci Korfbal klubu prožili déjà vu, akorát s jiným soupeřem. Loni svedli těsný vítězný souboj s Prostějovem, tentokrát předvedli stejný kousek s Novým Lískovcem. V souboji o Brno ho přehráli 14:13 a slaví druhý titul v řadě. „Hodně nám to připomnělo minulý rok. Jsme strašně rádi, i když to byly nervy opět až do konce. Stejně jako v semifinále se Šenovem,“ ulevil si Jan Šedý, šťastný kouč vítězného týmu.

Jeho svěřenci prohrávali jen v úvodu duelu, jinak byli vždy o krok napřed. Jen ještě ve třetí čtvrtině na tabuli chvíli svítil vyrovnaný stav, pak zas o něco Korfbal klub odskočil. Dvě minuty před koncem duelu Nový Lískovec proměnil penaltu a dostal se k soupeři na dostřel jednoho koše. Obhájce titulu si však už oslavy dalšího triumfu nenechal vzít. „Fungovala nám hlavně obrana. Soupeř se prosazuje zejména z blízkosti koše, tak jsme se to snažili hlídat. Občas jsme polevili, ale vždy, když se začal lámat chleba, tak jsme zase zapnuli,“ líčil Šedý, jehož jako hráče čeká extraligové finále v sobotu proti Českým Budějovicím.

Nový Lískovec bojoval ze všech sil a potvrzoval roli obávaného soka, i když se do semifinále

dostal až z posledního postupového čtvrtého místa. „Sehráli jsme vyrovnaný zápas až do úplného konce. Jsme zklamaní, protože jsme si jeli pro zlato. Víme, že jsme na soupeře měli. Na hráčích byla vidět nervozita, protože šlo o hodně a navíc fandilo i dost lidí, na to nejsou zvyklí. Máme silnou generaci, bohužel nám chybí ještě nějací kluci,“ shrnul trenér Nového Lískovce Jakub Pernica.

Brno, KK U19 : Brno, KK Nový Lískovec U19  14:13

Poločas: 9:7. Rozhodčí: Petr Šnajdr, Alexandr Vyroubal. ŽK: Jan Šedý (trenér Brno). Nejlepší střelci: Kovář Filip 6, Literová Anna 3, Sahatciu Sára 3 - Cupáková Markéta 4, Kubů Nela 4, Leznar Adam 2.

O TŘETÍ MÍSTO

Skvělý obrat. Náchod sice o poločase bitvy o bronzové medaile se Šenovem o koš prohrával, ve druhé části se však vzepjal k velkému výkonu a svého soka nakonec porazil vcelku vysokým rozdílem 22:17. Po loňském čtvrtém místě tak Náchodští konečně dosáhli na vysněné medaile.

SK Plhov Náchod U19 : Šenov, KC - ZŠ U19  22:17

Poločas: 12:13. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal, Petr Šnajdr. Nejlepší střelci: Šmíd Filip 9, Štěpánová Pavlína 5, Novotný Jakub 3, Nováková Klárka 3 - Holubčíková Kristýna 8, Macek Lukáš 4, Holubčík Jakub 3.

Konečná tabulka dorostenecké extraligy:

1. KK Brno

2. Nový Lískovec

3. Náchod

4. Šenov

5. Prostějov

6. Znojmo


Komentáře

komentáře Disqus