IKF U19 Open European Korfball Championship 2018 - den první

Po srazu v centru Prahy se česká reprezentace do 19 let vydala na dlouhou cestu do nizozemského Grou ve kterém budou ubytováni u rodin z místního korfbalového klubu. Po dlouhé a náročné cestě trenérské duo (Jiří Podzemský, Milan Čejka) naordinovalo hráčům a hráčkám procházku po malém malebném městečku a již tradiční návštěvu místního rodinného obchůdku Vis & Friet, kde téměř všichni posnídali výtečný kibbeling. Samozřejmostí byla také návštěva a kontrola místních obchodů a obchůdků s tradičními holandskými komoditami.

 

Po lehkém obědě v kantýně místního korfbalového klubu se hráči odebrali k tréninku v nedaleké hale. Začátek byl spíše pomalejší s velkým množstvím střelby (s obranou, bez obrany, z místa, z pohybu, atd). Dle vyjádření trénera - Jura Podzemský - byl trénink spíše na odlehčení, se zaměřením na herní situace tak, aby český tým byl v zítřejších zápasech shopný reagovat na různé styly jednotlivých soupeřů. Zbylou část odpoledne si český tým zpestřil návštěvou místí farmy, kde mohl obdivovat skutečně exotická zvířata, jako tur domácí, kočka domácí, pes apod. Večer již budou hráči a hráčky individuálně v korfbalových rodinách.

 

Manažer týmu - Milan Čejka - vyrazí večer na, také již tradiční, manager meeting, kde si společně s managery ostatních národních týmů ujasní veškeré potřebné informace k organizaci turnaje, přípravám na zápasy, prezentace hráčů, apod.

 

Zítřejší program je již jasný a pro česká lvíčata začne zahajovacím ceremoniálem v 9:00 a prvním zápasem proti týmu Brazílie v 11:35.  


Komentáře

komentáře Disqus