Tábor stále žije. Druhého finalistu určí až poslední kolo

Ještě je stále o co hrát. Druhá nejvyšší korfbalová soutěž mít náboj až do posledního kola. Ačkoli se zdálo, že Kolín a prostějovské béčko nemůže o vzájemný souboj o titul už nic připravit, věc se má jinak. Aktuálně druzí Hanáci totiž v sobotním dvojzápase sedmého kola získali jen bod, zatímco nejbližší pronásledovatel z Tábora dvakrát uspěl a finále pro něj není ještě úplně ztracené. Jasno tedy bude až po poledním kole, které je na programu za tři týdny.

DVOJZÁPAS V BRNĚ

V závěru základní části bojují srdnatě jako Husité. Táborští korfbalisté se nevzdávají a dvěma výhrami nad papírově slabšími soupeři si uchovali šanci na finálový boj s Kolínem. Po dvou minulých nervydrásajících bitvách, kdy Tábor remizoval s Brnem a těsně zdolal Náchod, si tentokrát užil klidnější utkání.

Jak Šenov, tak i Nový Lískovec nekladli favoritovi větší odpor. Nad prvně jmenovaným celkem slavili Táborští výhru 17:9, i když do haly v brněnských Maloměřicích dorazili se zpožděním, a nad domácím týmem zvítězili ještě výrazněji 26:10.

Souboj celků, které letos moc výher nepobrali, vyzněl pro domácí Nový Lískovec, jenž Šenov přehrál 15:13, ačkoli v poločase na svého soka koš ztrácel. Lískovec tak zakončil sezonu druhým triumfem, ze dna tabulky už se však nehne.

Zuzana Kášková (hráčka, Tábor): „Se spoluhráči jsme eventuální účast ve finále ještě nerozebírali. V době našeho zápasu jsme ani nevěděli, jak Prostějov hrál. Každopádně o motivaci v posledním kole máme postaráno, budeme bojovat ze všech sil. Dost bude záležet, jakou dáme dohromady sestavu. Oproti předešlému kolu to bylo nyní dobré a na hřišti to šlo poznat. Samozřejmě bude směrodatné, s kým k nám k poslednímu miniturnaji dorazí Prostějov. Má extraligové hráče, a když je nasadí, těžko můžeme vzdorovat. V sobotu jsme se do toho v prvním utkání proti Šenovu nemohli dostat a první čtvrtina byla hrozná. Pak jsme se však chytili a přenesli jsme si to i do zápasu s Novým Lískovcem.“

Brno, KK Nový Lískovec : Šenov, KC - ZŠ  15:13

Poločas: 8:9. Rozhodčí: Petr Šnajdr, Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Pernica Jakub 5, Cupáková Markéta 3 - Holubčíková Kristýna 3, Škrobová Tereza 3.

Šenov, KC - ZŠ : Tábor, KC SPŠS  9:17

Poločas: 3:7. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal, Petr Šnajdr. ŽK: Zuzana Kášková (Tábor). Nejlepší střelci: Holubčíková Kristýna 3, Hájek Jiří 3 - Kášková Zuzana 4, Ambrož Ondřej 3.

Brno, KK Nový Lískovec : Tábor, KC SPŠS  10:26

Poločas: 4:10. Rozhodčí: Petr Šnajdr, Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Cupáková Markéta 4, Pejřilová Marie 2 - Ambrož Jan 7, Šteger David 7, Ziegler Tomáš 5.

DVOJZÁPAS VE ZNOJMĚ

Bod je pro ni v dané situaci málo. Prostějovská rezerva potřebovala ve Znojmě k finálové jistotě urvat aspoň dva body, jenže miniturnaj se jí moc nevyvedl. Hanáci překvapivě padli 17:22 s brněnským béčkem, jež nastoupilo pouze v sedmi, a ve druhém zápase získali bod za remízu 20:20 s nadšeně bojujícím domácím týmem.

K finálové pojistce potřebuje Prostějov v posledním kole získat aspoň bod, nebude to však mít jednoduché. V cestě mu bude za tři týdny stát už dlouho jistý finalista z Kolína, jenž si bude chtít před finále vydobýt respekt a proti bude určitě i domácí Tábor, který může Hanáky předstihnout.

Domácí klání se vydařilo Znojmu, které posílila dvojice ostrostřelců z A týmu Jiří Podzemský a Patrik Nguyen. Po remíze s Prostějovem uspěli Modří Sloni v derby s Brnem, které zdolali 25:21.

Kateřina Zelinková (hráčka, Prostějov B): „O tom, že musíme získat aspoň dva body k jistotě finále, jsme věděli už před zápasy. Bavili jsme se o tom. Zůstáváme však v klidu, stále máme vše ve svých rukou a věřím, že v posledním kole Tábor porazíme. Uděláme pro to vše. Do miniturnaje v Táboře nastoupí hráči z béčka, dá se však očekávat, že posílíme i o pár lidí z áčka. S extraligou se zápasy nekryjí, takže na to máme prostor. Byla by škoda finále z naší pozice ztratit. V sobotu se nám nedařilo. Se Znojmem jsme dělali hodně technických chyb, ale musím domácí pochválit, hráli pěkně. Proti Brnu jsme se pak nevypořádali s tím, že soupeř nastoupil v sedmi hráčích."

Modří Sloni YMCA Znojmo "B" : Prostějov, SK RG "B"  20:20

Poločas: 10:5. Rozhodčí: Denisa Kolářová, Zuzana Maňáková. Nejlepší střelci: Toufar Jan 9, Podzemský Jiří 5 - Uherková Jana 5, Rieger David 4, Uherka Martin 3.

Prostějov, SK RG "B" : Brno, KK "B"  17:22

Poločas: 5:9. Rozhodčí: Zuzana Maňáková, Denisa Kolářová. Nejlepší střelci: Tichý Jan 5, Galíček Petr 4, Buriánek Tomáš 3 - Bušík Peter 9, Dvořáková Barbora 4, Fridrichová Eva 4.

Modří Sloni YMCA Znojmo "B" : Brno, KK "B"  25:21

Poločas: 20:13. Rozhodčí: Denisa Kolářová, Zuzana Maňáková. Nejlepší střelci: Podzemský Jiří 10, Toufar Jan 5 - Fridrichová Eva 7, Bušík Peter 6.

Tabulka:

1.            Kolín, VKC                                        12           10           0             2             203:133                20

2.            Prostějov, SK RG "B"                         12           9             1             2             225:144                19

3.            Tábor, KC SPŠS                                12           7             1             4             231:177                15

4.            Brno, KK "B"                                     14           7             1             6             243:220                15

5.            SK Plhov Náchod                               12           7             0             5             200:159                14

6.            Modří Sloni YMCA Znojmo "B"            12           3             1             8             167:239                7

7.            Šenov, KC - ZŠ                                  12           3             0             9             167:227                6

8.            Brno, KK Nový Lískovec                     14           2             0             12           156:293                4


Komentáře

komentáře Disqus