Městské finále 3.ročníku Školního korfbalového poháru v Brně

Již třetím rokem se v Brně soutěží mezi základními školami o Školní korfbalový pohár. Jeho letošní finále je na programu již zítra, 22. března v nové sportovní hale v Maloměřicích.

Hlavní změnou letošního ročníku je lokace městského finálového kola. Po dvou letech se finálové klání přesouvá z Bohunic do sportovní haly Sokola Maloměřice při Základní škole Hamry. A letos se finálový turnaj opět odehraje současně ve stejný den v obou věkových kategoriích. Zápasy se budou hrát naráz na třech hřištích a soupeřit bude 6 družstev v minižácích a 6 družstev přípravek. Celkem se finálového dne zúčastní 9 škol, tři z nich totiž na městské finále postoupily v obou kategoriích. Pojďme se však na účastníky podívat postupně.

V kategorii minižáků, tedy soutěži pro děti ze čtvrtých a pátých tříd, se odehrála 3 obvodní kola, ze kterých vzešlo 6 finalistů. Z městské části Bystrc jsou to ZŠ Laštůvkova a ZŠ Heyrovského, ze Starého Lískovce postoupily také 2 školy, konkrétně ZŠ Bosonožská a ZŠ Labská. Šestici finalistů doplňují ZŠ Pastviny z Komína a ZŠ Jana Babáka z městské části Žabovřesky. Loňští obhájci titulu ze ZŠ Sirotkovy se letos soutěže neúčastní z důvodu celoroční rekonstrukce jejich tělocvičny, proto bude mít tato korfbalová soutěž nového mistra. Mezi favority patří určitě vítězové obvodních kol. ZŠ Pastviny může navázat na svůj titul z prvního ročníku soutěže a určitě chce zlepšit loňské páté místo. ZŠ Laštůvkova chce taky vylepšit loňské čtvrté místo, když prohrála zápas o bronz až na penalty, cílem je určitě medailové umístění. Naopak ZŠ Labská bude chtít navázat na loňský bronz a její současní hráči též na titul spřed dvou let, když dokázali triumfovat mezi třeťáky. Souboj o titul je tedy kompletně otevřený.

Děti z druhých a hlavně z třetích tříd nastupují v mladší kategorii přípravek. V té se odehrála dvě obvodní kola a finálového turnaje se zúčastní taktéž 6 škol. Dvojnásobné zastoupení má městská část Bystrc se ZŠ Heyrovského a ZŠ Laštůvkovou, dále se na finálovém turnaji představí ZŠ Otevřená až ze Žebětína, ZŠ Bosonožská ze Starého Lískovce, ZŠ Arménská z Bohunic a také domácí ZŠ Hamry z Maloměřic. Loňské prvenství obhajuje ZŠ Laštůvkova a patří mezi favority i letos, když zvítězila na domácím obvodním kole. Jejím velkým soupeřem však bude druhý bystrcký tým ze ZŠ Heyrovského, který bezkonkurenčně dominoval druhému obvodnímu kolu. Překvapit může ZŠ Otevřená, která má ve svých řadách výjimečného střelce Matouše Slováčka, který se jako jediný druhák na turnaji stal nejlepším střelcem obvodního kola. Nemalé ambice bude mít určitě i domácí ZŠ Hamry, která zabojuje o medaile na domácím hřišti.

Uvidíme, kterým týmům se na turnaji bude dařit nejvíce. Městské finále však každý rok nabízí skvělou podívanou plnou šikovných dětí. Odhadnout jasného vítěze je každým rokem těžší a těžší a nebude tomu jinak ani letos. Proto přejeme všem týmům hodně štěstí a ať vyhraje ten nejlepší.


Komentáře

komentáře Disqus