Z prvního obvodního kola přípravek postupují do finále Laštůvkova a Otevřená

V Školním poháru se kromě kategorie minižáků pro děti ze čtvrtých a pátých tříd hraje taktéž kategorie Přípravka, která je určena hlavně pro třeťáky a šikovné druháky. I tato kategorie odehrála svoje obvodní kola.

První obvodní kolo přípravek se odehrálo v pondělí 12.března na ZŠ Laštůvkova v Bystrci. Kromě domácího družstva se zúčastnily také týmy žebětínské ZŠ Otevřené a dva týmy žabovřeské ZŠ Jana Babáka. Očekávaly se vyrovnané zápasy a žádný z týmů nebyl favoritem, protože na každé z těchto tří škol funguje korfbalový kroužek.  

První zápas svedl proti sobě sousedy z Laštůvkové a Otevřené, lépe se dařilo domácím, kteří vedli v celém průběhu zápasu. Následoval vzájemný zápas družstev z Jana Babáka, první tým měl se svými spolužáky z druhého týmu značné problémy, nakonec však udržel výhru o jediný koš. Laštůvkova si bez problémů poradila s dvojkou z Jana Babáka. Další zápas mezi Otevřenou a prvním týmem z Babáka se nakonec ukázal jako klíčový v souboji o postup do finále. V poločase bylo skóre ještě vyrovnané 3:3. V druhém poločase však děti z Babáka nedokázaly pokračovat v proměňování svých šancí, naopak na druhé straně Otevřená vytěžila z minima šancí maximum košů a zápas dovedla k výhře 8:3. Následně Otevřená neměla problém s dvojkou Babáka, když jí nedovolila skórovat ani jednou. V posledním zápase základní skupiny mohla ještě jednička Babáka zabojovat o postup, když nastoupila proti domácí Laštůvkové. Zápas byl velmi vyrovnaný a týmy se přetahovaly o každý koš. Mírně navrch však měla v celém průběhu Laštůvkova a v závěru udržela výhru o jediný koš.

Na závěr turnaje si družstva ještě zahrála o konečné umístění v zápasech o třetí a první místo na obvodním kole. O třetí místo si proti sobě zahrály týmy z Jana Babáka, první tým vyhrál opět jen o jediný koš. V zápase o první místo mezi družstvy, které měly postup do městského finále již jistý, si zahrály soupeři z prvního zápasu turnaje. Otevřená ani napodruhé nedokázala Laštůvkové vzdorovat a domácí si tak připsali prvenství na tomto obvodním kole.

Nejlepší střelkyní turnaje se stala domácí Ella Kvapilová s 9 koši a nejlepším střelcem dne byl jediný druhák na turnaji, Matouš Slováček ze ZŠ Otevřené, který dokázal skórovat dokonce až 11 košů. Na městské finále tedy postoupily ZŠ Laštůvkova z Bystrce a ZŠ Otevřená ze Žebětína.

Výsledky: Laštůvkova – Otevřená 5:2, Jana Babáka I – Jana Babáka II 3:2, Laštůvkova – Jana Babáka II 5:2, Otevřená – Jana Babáka I 8:3, Otevřená – Jana Babáka II 6:0, Laštůvkova – Jana Babáka I 5:4.

1.místo - ZŠ Laštůvkova (Bystrc) 6 bodů - postup do městského finále
2.místo - ZŠ Otevřená (Žebětín) 4 body - postup do městského finále
3.místo - ZŠ Jana Babáka I (Žabovřesky) 2 body
4.místo - ZŠ Jana Babáka II (Žabovřesky) 0 bodů

Zápas o 3.místo: Jana Babáka I - Jana Babáka II 4:3, 
Finále: Laštůvkova - Otevřená 7:2.

Krátká fotogalerie z turnaje zde.


Komentáře

komentáře Disqus