ME U19 Leeuwarden - česká lvíčata

Český reprezentační tým do 19 let, který bude Českou republiku reprezentovat na historicky prvním ME v kategorii U19, vedou zkušení trenéři Jiří Podzemský, který působí v roli hrajícího trenéra extraligového MS Znojmo a Milan Čejka, který v roce 2000 dovedl k bronzovým medailím juniorskou reprezentaci U21 na ME U21 v Belgii a rok poté v Jihoafrické republice k bronzovým medailím na MS U23.
 
Mezi šestnáctkou nominovaných juniorských reprezentantů najdeme zástupce z celkem 9 klubů z celé České republiky. Hned sedm nominovaných má mezinárodní zkušenost z minulého roku, kdy se na stejném místě zúčastnilo stejného turnaje, který však vloni nesl název Světový pohár a česká reprezentace tu získala výborné 4. místo.
Nejstarší hráčkou týmu je Mačí Cupáková, která je oporou a nejlepší střelkyní Korfbal klub Nový Lískovec Brno, a to jak v 1.České korfbalové lize, tak i v České dorostenecké korfbalové extralize, kde v základní části dokázala nastřílet 60 košů. Naopak nejmladšími z celého reprezentačního družstva jsou Nela Kubů a Rostislav Kortus, kteří by se v této kategorii mohli představit ještě další tři roky a tento turnaj pro ně může znamenat velkou příležitost k získání cenných mezinárodních zkušeností.
V kompletní nominaci je celkem 8 hráčů a 8 hráček: Tomáš Čihák, Michael Hák, Martin Jiřička, Rostislav Kortus, Filip Kovář, Jakub Novotný, Filip Šmíd, Jan Toufar, Markéta Cupáková, Kristýna Holubčíková, Nela Kubů, Anna Literová, Nikola Lorencová, Sára Sahatciu, Tereza Škrobová, Pavlína Štěpánová

Komentáře

komentáře Disqus