Z třetího obvodního kola si postup vybojovaly školy ze Starého Lískovce

Poslední obvodní kolo v kategorii minižáků, tedy čtvrté a páté třídy, bylo na programu v pátek 9. března na ZŠ Labská v Starém Lískovci.

Tradičně se na tomto obvodním kole potkávají školy ze Starého Lískovce a Bohunic. Bohužel se z turnaje nakonec odhlásila z důvodu nemocí dětí i vyučujících ZŠ Elišky Přemyslovny. Proto se toto obvodní kolo odehrálo za účasti třech škol, kromě domácích žáků ještě týmy ZŠ Bosonožské a ZŠ Arménské. Turnaj se tedy odehrál systémem každý s každým na 2 kola.

Největším favoritem na postup byl určitě domácí tým ze ZŠ Labské, který v loňském ročníku dokázal po penaltovém dramatu získat v městském finále bronzové medaile. Prvním zápasem tohoto obvodního kola bylo staro-lískovecké derby mezi Labskou a Bosonožskou. To se neslo ve vyrovnaném duchu, když obrany dominovaly nad útoky. Konečný výsledek 2:0 pro Labskou ukázal, že odveta bude určitě opět vyrovnaná. K dalším zápasům nastoupila již ZŠ Arménská ze sousední městské části Bohunice. Bohužel ani v jednom ze zápasů nedokázala získat body a střelila jen jediný koš.

Druhé kolo zápasů začalo opět soubojem škol ze Starého Lískovce. Stejně jako v prvním zápase dominovaly obrany a zápas byl ještě vyrovnanější než ten první, co vyústilo v spravedlivou remízu 1:1. V dalších zápasech se pustila do boje i ZŠ Arménská a hned zatápěla družstvu z Bosonožské, když dlouho držela vyrovnanou bitvu. V závěru zápasu však Bosonožská střelila 2 rozhodující koše a připsala si výhru 4:2. Poslední zápas turnaje byl již jenom formalitou, Arménské nezbylo moc sil a naopak Labská potvrdila svou dominanci pěti koši.

Nejlepší střelkyní turnaje se stala Doriana Stella Šubrtová z vítězné ZŠ Labské, která střelila 6 košů. Svou pozici favorita tedy potvrdila domácí ZŠ Labská a postoupila do městského finále, kde bude obhajovat bronzové medaile. Společně s ní do finálového kola postoupila ZŠ Bosonožská, která se po roční přestávce opět představí na finále města Brna. Při její poslední finálové účasti v roce 2016 obsadila šesté místo, letos tak bude mířit určitě na vyšší pozice.

Fotogalerii z turnaje najdete zde. Nebo na FB profilu ZŠ Labské zde.

Výsledky: Labská - Bosonožská 2:0, Arménská - Bosonožská 1:5, Labská - Arménská 3:0, Labská - Bosonožská 1:1, Bosonožská - Arménská 4:2, Labská - Arménská 5:1.

1.místo - ZŠ Labská (Starý Lískovec) 7 bodů - postup do městského finále
2.místo - ZŠ Bosonožská (Starý Lískovec) 5 bodů - postup do městského finále
3.místo - ZŠ Arménská (Bohunice) 0 bodů


Komentáře

komentáře Disqus