Na obvodním kole Školního poháru v Žebětíně si postup vybojovaly školy z Bystrce

Druhé obvodní kolo Školního korfbalového poháru se odehrálo v pondělí 5.března na ZŠ Otevřená v Žebětíně a účastníky byly již tradičně i všechny základní školy z Bystrce.

V loňském školním roce si z tohoto obvodního kola vybojovaly postup ZŠ Laštůvkova a ZŠ Otevřená. Letos byla Laštůvkova opět favoritem a očekávalo se, jestli ostatní bystrcké školy letos překvapí. Hned první zápas přinesl velké překvapení, když loni až čtvrtá ZŠ Vejrostova porazila domácí tým, který nedokázal v úvodním zápase skórovat ani jednou. Druhý zápas přinesl taktéž napínavou podívanou. Favorizovaná Laštůvkova měla značné problémy se ZŠ Heyrovského, když prohrávala již 0:2. Průběh zápas se dětem z Laštůvkové podařilo otočit a nakonec si připsaly těsnou výhru o jediný koš. ZŠ Heyrovského naopak ukázala, že se s ní v tomhle turnaji musí počítat.

Druhé zápasy mohly již rozhodnout o postupujících do městského finále. Vejrostova však nedokázala zopakovat svůj výkon z prvního zápasu a proti ZŠ Heyrovského tentokrát nedokázali skórovat její hráči. Byl to zápas výborných obran, protože jen 2 koše stačily dětem z Heyrovského na první výhru v turnaji. Domácí tým z Otevřené se nadechl k výbornému výkonu proti Laštůvkové, první poločas se nesl ve vyrovnaném duchu. Po přestávce ale Laštůvkova potvrdila svou kvalitu, vždyť hned několik její žáků a žákyň reprezentuje i Korfbal klub Brno. Šesti koši tak Laštůvkova zaknihovala druhou výhru.

Před posledními zápasy turnaje měly ještě všechny týmy šanci dostat se na dvě postupová místa. Proto i zatím neporažena Laštůvkova neměla nic jisté a musela zabrat proti Vejrostové. Avšak hned od začátku si Laštůvkova vytvořila náskok, který bez problémů udržela do konce zápasu a zvítězila výsledkem 5:1. V posledním zápase turnaje si druhé postupové místo ještě pořád mohla vybojovat i domácí Otevřená, která by svou výhrou případně mohla pomoct i Vejrostové. Proto se tento poslední zápas nesl v bojovném duchu i za povzbuzování ostatních družstev. S tlakem se však lépe vyrovnaly děti z Heyrovského, které dokázaly střelit až 6 košů a připsaly si tak druhé vítězství na turnaji, které pro ně znamenalo postup do vysněného městského finále.

Nejlepším střelcem turnaje byl s 5 koši Václav Juránek ze ZŠ Heyrovského a stejně 5 košů střelila i nejlepší střelkyně Kateřina Malinová ze ZŠ Laštůvkova, která je sice jenom čtvrťačka, ale svým výkonem potvrdila příslušnost ke Korfbal klubu Brno. Do městského finále tedy postupuje z prvního místa ZŠ Laštůvkova, která určitě chce napravit loňské zaváhaní, když jí bronzové medaile protekly mezi prsty po prohraném penaltovém rozstřelu. Druhým postupujícím se stala ZŠ Heyrovského také z Bystrce, pro kterou to bude premiérová účast v této věkové kategorii na městském finále. Postup pro Heyrovského vybojovala generace dětí, které před dvěma lety získaly stříbrné medaile v mladší kategorii třetích tříd. Uvidíme, jestli se jim povede zopakovat tento úspěch i letos mezi staršími soupeři.

Malou fotogalerii najdete zde. Nebo také na stránkách ZŠ Heyrovského zde. 

Výsledky: Otevřená - Vejrostova 0:3, Heyrovského - Laštůvkova 3:4, Vejrostova - Heyrovského 0:2, Laštůvkova - Otevřená 6:2, Vejrostova - Laštůvkova 1:5, Otevřená - Heyrovského 2:6.

1.místo - ZŠ Laštůvkova (Bystrc) 6 bodů - postup do městského finále
2.místo - ZŠ Heyrovského (Bystrc) 4 body - postup do městského finále
3.místo - ZŠ Vejrostova (Bystrc) 2 body
4.místo - ZŠ Otevřená (Žebětín) 0 bodů


Komentáře

komentáře Disqus