V posledním kole dorostu bude ve hře vítězství v základní části i postup do semifinále

To, co se dalo říci po minulém kole, platilo i nyní. I v devátém předposledním kole nejvyšší dorostenecké korfbalové soutěže totiž pokračuje sešup ještě nedávno suverénního Brna, které ve velmi oslabené sestavě ztratilo oba sobotní duely. Stejně tak je stále otevřený boj o play off, i když Šenov si ho dvěma vítězstvími prakticky pojistil. O posledním postupujícím se tak rozhodne v závěrečném kole a ve hře je stále Prostějov a Nový Lískovec.

MINITURNAJ V HAVÍŘOVĚ

Brno do Havířova přijelo v hodně improvizované sestavě, domácí Šenov tak měl otevřenou cestu ke dvěma úspěchům. Nejdřív si domácí korfbalisté připsali povinnou výhru 17:13 s posledním Znojmem a poté porazili Brno 21:16.

Nemocemi, zraněními a dalšími problémy zdrcené Brno dopřálo radost i outsiderovi ze Znojma, který uspěl 16:12 a vyhrál teprve druhý zápas v sezoně. Brňané posledními třemi prohrami ze čtyř utkání dali šanci Náchodu, který je ještě může předstihnout v tabulce. O první místo v základní části si to oba sokové rozdají ve vzájemném duelu v posledním kole, které je v plánu už následující sobotu.

Lukáš Macek (hráč, Šenov): „Výsledky Brna se nedají brát vůbec vážně. Z šesti hráčů mělo ještě asi tři mladší žáky. O play off už se moc nestrachujeme, spíš tak nějak už vyhlížíme, s kým se utkáme v semifinále. Asi skončíme třetí, takže to dlouho vypadalo na Náchod. Jenže v posledních zápasech první Brno ztrácí, takže je možné, že na nás vyjde. Je nám to celkem jedno, ale podle mě je lepší varianta právě Korfbal klub. Nejlepší střelkyně soutěže Kristýna Holubčíková je naše velká opora. Hraje ve čtyřce, která na ní spoléhá. Je v ní prakticky jediná střelkyně.“

Šenov, KC - ZŠ U19 : Modří Sloni YMCA Znojmo U19  17:13

Poločas: 5:6. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal, Ondřej Fridrich. Nejlepší střelci: Holubčíková Kristýna 5, Holubčík Jakub 4 - Hrbáčková Kateřina 5, Toufar Jan 4.

Modří Sloni YMCA Znojmo U19 : Brno, KK U19  16:12

Poločas: 8:5. Rozhodčí: Ondřej Fridrich, Alexandr Vyroubal. Nejlepší střelci: Toufar Jan 6, Hrbáčková Kateřina 3, Vejtasová Ivana 3 - Lorenz Adam 5, Kovář Filip 3, Sahatciu Sára 2.

Šenov, KC - ZŠ U19 : Brno, KK U19  21:16

Poločas: 10:7. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal, Ondřej Fridrich. Nejlepší střelci: Holubčíková Kristýna 7, Hák Michael 4, Macek Lukáš 4 - Kovář Filip 6, Sahatciu Sára 6, Lorenz Adam 3.

MINITURNAJ V PARDUBICÍCH

Opět veledůležitý koš okamžik před závěrečným hvizdem a znovu vyzněl ve prospěch Nového Lískovce. Brněnský celek v sedmém kole urval důležitou výhru se Šenovem košem v poslední vteřině a velmi podobný scénář se odehrál i v sobotu v Pardubicích. Nový Lískovec vítězství 14:13 nad Prostějovem totiž také trefil až v úplném konci zápasu. O dvou bodech v boji nad přímým konkurentem o postup do play off rozhodla v infarktovém závěru Kateřina Kratochvilová.

Jelikož Náchod podle předpokladů doma porazil Nový Lískovec i Prostějov, o postupujícím do play off se rozhodne v posledním kole základní části, ve kterém se v sobotu v Brně utkají právě oba soupeři ve vzájemném duelu.

Adam Leznar (hráč, Nový Lískovec): „S Náchodem jsme na tom byli herně velmi dobře. Jediný větší problém nám činila koncovka, kvůli níž jsme zápas bohužel ztratili 11:15. S Prostějovem to pak bylo obrovské drama až do poslední vteřiny. Naštěstí rozhodla Katka Kratochvilová.“

Prostějov – Nový Lískovec 13:14

Náchod – Nový Lískovec 15:11

Prostějov – Náchod 10:21

(Podrobné statistiky nebyly v době uzávěrky článku vloženy do systému)

 

Tabulka:

1.            Brno, KK U19                                    26 bodů

2.            SK Plhov Náchod U19                        26

3.            Šenov, KC - ZŠ U19                           23

4.            Prostějov, SK RG U19                        13

5.            Brno, KK Nový Lískovec U19              12

6.            Modří Sloni YMCA Znojmo U19           6


Komentáře

komentáře Disqus