Korfbal zažil rekordní návštěvu Olympijského festivalu v Brně

V průběhu uplynulého víkendu se během 4 dní korfbal stal součástí Olympijského festivalu v Brně na výstavišti.

Pojďme ale pěkně postupně. Již ve čtvrtek 15. února večer začala práce na korfbalovém stanovišti dovozem materiálu. Zpočátku lehce vypadající úkol ale nabral problematické zvraty, protože ochranka brněnského výstaviště nepouštěla do areálu žádná vozidla. Nakonec se ale povedlo materiál k pavilonu Z propašovat a na ráno tak bylo vše připraveno.

V pátek ráno však hustě sněžilo a celý areál pokryla vrstva sněhu. Naše korfbalové stanoviště bylo původně situované venku, ale po domluvě s organizátory se povedlo korfbal přesunout pod střechu pavilonu Z. A to hned na výstavní místo vedle největší obrazovky a hlavního pódia. Páteční dopoledne pak probíhalo v poklidném tempu, protože též pozvané školy se do areálu dostávaly jen stěží. V odpoledních hodinách se počet návštěvníků zvýšil, ale pořád to byla jen průměrná návštěva Olympijského festivalu.

Ten hlavní nápor návštěvníků však přišel v sobotu 17. února. Podle oficiálních statistik organizátorů navštívilo jen během tohoto jednoho dne přes 23-tisíc sportovních nadšenců. Taktéž naše korfbalové stanoviště bylo v jednom kole a ani poměrně vysoký počet olympijských dobrovolníků, míčů a korfbalových košů nestíhal nával korfbaluchtivých dětí a dospělých. Tento den byl opravdu výjimečným úspěchem pro celou organizaci Olympijských festivalů.

Na neděli se již naši korfbaloví dobrovolníci připravili lépe a hned několik jich dorazilo z místního Korfbal klubu Brno. Za pomoc všem děkujeme. Nápor návštěvníků již nebyl tak enormní, ale i tak času na přestávky vůbec nezbylo. Posledním dnem korfbalové prezentace v Olympijském parku bylo pondělí. Protože to byl pracovní den, tak v dopoledních hodinách byli hlavními zájemci základní školy, kterých přišlo do areálu poměrně dost. Kromě těch již korfbalu znalých přímo z Brna (ZŠ Labská, ZŠ Pavlovská, ZŠ Arménská), si korfbal vyzkoušely i školy z okresu Brno-venkov, konkrétně z Troubska a Domašova. Závěr korfbalové účasti se tak nesl v duchu školního korfbalu.

Za organizaci děkujeme všem dobrovolníkům a organizátorům, hlavně z Českého korfbalového svazu a také z Korfbal klubu Brno. A pro ostatní, co korfbal na Olympijském festivalu v Brně zmeškali, máme jasný odkaz. Vzhůru do Ostravy! Tam se tento víkend bude korfbal prezentovat v ostravském Olympijském festivalu v Ostravar aréně.


Komentáře

komentáře Disqus