Brňané si odtrpěli dvě výhry s Prostějovem

Lídra tabulky, který zatím mockrát nezaváhal, letos už dvakrát obral o body, tentokrát však Prostějov brněnské korfbalisty moc nepotrápil. Domácí Hanáci s jihomoravským týmem padli v devátém extraligovém kole 11:19 a 14:17 a v tabulce neopustili poslední pozici. „Na Brno jsme si docela věřili. Řekli jsme si, že už nám o nic nejde, protože už se jen těžko kvůli dvěma minulým prohrám se Znojmem můžeme dostat do finále. Chtěli jsme si to užít, bohužel to soupeři víc vyšlo,“ povídal prostějovský korfbalista Petr Šnajdr.

Ze dvou nedělních vzájemných utkání bylo jednoznačnější to první. Domácí se v něm sice dostali do vedení 2:0, jenže pak se dlouho nemohli trefit a Brno zápas rychle otočilo. Poté už vedoucí celek tabulky diktoval tempo hry a došel si pro pohodlné první dva body dne. „Prostějov nemohl snad patnáct minut dát koš a pak se mi zdálo, že to možná trochu vzdali. Ve hře pak už trochu chyběl náboj,“ uvedl brněnský hráč Peter Bušík.

Druhé klání se odehrávalo v mnohem dramatičtějším duchu. Po třetí čtvrtině svítilo na tabuli skóre 11:11, pak však začaly úřadovat zkušenosti v brněnských rukou. Jihomoravané zaznamenali šňůru tří zásahů v řadě a došli si pro druhé vítězství. „Bylo nás málo, tak jsme si dva duely po sobě docela odtrpěli. Odehráli jsme to jen ve čtyřech klucích. Já jsem navíc byl ještě celé dopoledne na prezentaci korfbalu na Olympijském festivalu v Brně, tak jsem toho měl opravdu dost,“ usmíval se Bušík.

Po minulém kole se takřa rozhodlo, kdo si letos zahraje o titul a kdo o třetí pozici. Nabízí se tedy otázka, jak jednotlivé kluby pojmou závěr základní části, kdy chybí odehrát ještě tři kompletní kola. „Za sebe mohu říct, že mě nějaké třetí místo moc nezajímá. Už nyní se spíš budeme soustředit na další sezonu. Vyzkoušíme nějaké taktické věci a nasbíráme další zkušenosti. Jsme ještě mladý tým. Většině nám je kolem dvaceti a zkušenosti nám scházejí,“ přiblížil Šnajdr, který se v neděli s devíti koši ve dvou utkáních stal nejlepším střelcem svého týmu. „Těžko říct, jaký bude zbytek základní části. Minulý rok jsme si mohli soupeře pro finále v  posledním zápase základní části vybrat, netaktizovali jsme a finále nám nevyšlo. Uvidíme, jak se k tomu postavíme nyní. Hlavně chceme, aby nám nepřibyl někdo další na marodku,“ přemítal Bušík, jenž se s osmi trefami stal naopak nejlepším střelcem Korfbal klubu.

 

Prostějov, SK RG : Brno, KK  11:19

Poločas: 4:8. Rozhodčí: Zuzana Maňáková, Denisa Kolářová. Nejlepší střelci: Šnajdr Petr 4, Lorencová Kateřina 2, Marek Michal 2 - Jonáková Štěpánka 5, Drábková Dominika 3, Jonáková Eliška 3, Skála Martin 3.

Prostějov, SK RG : Brno, KK 14:17

Poločas: 7:7. Rozhodčí: Denisa Kolářová, Zuzana Maňáková. Nejlepší střelci: Šnajdr Petr 5, Galíček Petr 4, Štefák Daniel 2 - Bušík Peter 6, Drábková Dominika 2, Faltýnková Lenka 2, Jonáková Eliška 2, Skála Martin 2.

Tabulka:

1.            Brno, KK                                   18           14           1             3             323:270                29

2.            České Budějovice, KCC Sokol    14           8             0             6             259:248                16

3.            Modří Sloni YMCA Znojmo         16           5             1             10           245:271                11

4.            Prostějov, SK RG                       16           3             2             11           255:293                8


Komentáře

komentáře Disqus