Znojmo využilo neseřízených brněnských mířidel

Korfbalová extraliga opět ukázala, jak je nevyzpytatelná. Před dvojzápasem sedmého kola mezi Brnem a Znojmem by si na Modré Slony vsadil jen málokdo. Naposledy vyhráli téměř před dvěma měsíci a v souboji s lídrem tabulky z Brna byli outsideři. Jenže na kdyby se nehraje – Znojmo druhý duel ovládlo 15:11 a ani v prvním nestálo od úspěchu daleko. Sice padlo 10:15, Brňané se však hodně nadřeli.

Druhý dvojzápas kola mezi Českými Budějovicemi a Prostějovem se z důvodu nemoci Jihočechů neodehrál.

Domácí Korfbal klub si sebevědomí před čtvrtečním odjezdem na mezinárodní turnaj Europa Shield rozhodně neposílil. Jeho hráči selhali střelecky. Obvyklá zbraň v podobě košové potence brněnských děvčat tentokrát selhala. „Do odjezdu do Portugalska musíme seřídit mířidla. Měli jsme na hřišti poměrně dost prostoru, ale netrefovali se ani z největších příležitostí. Už v prvním zápase jsme se trápili a vše vygradovalo ve druhém utkání. Na tým padlo zoufalství,“ popsal brněnský korfbalista Ondřej Fridrich.

Znojmo získalo plný počet bodů naposled na konci listopadu. Pak sice s extraligovými soupeři hrálo vyrovnané partie, získalo však jen bod za remízu v Prostějově. Modří Sloni využili nepřesné mušky domácích hráčů a jejich dva stožáry v každé čtyřce sbíraly míče na doskoku. „Výhru už jsme potřebovali. Už v prvním zápase to brněnským holkám nepadalo jako obvykle. Ve druhém duelu už jsme si to pohlídali. Úspěch nás snad nakopne. Hráli jsme oslabení o nemocného Ivana Žáka a navíc jsme měli jen čtyři holky. O to víc je pro nás výhra cenná,“ líčila znojemská korfbalistka Gabriela Filipovszká.

Brňané mají ve dvou trénincích před odjezdem na Europa Shield náplň tréninku jasnou. „Věřím, že střelecká jistota opět přijde. Poctivě trénujeme a nastříleno máme. Na ztrátu bodů se Znojmem se nedíváme tragicky. Trenér Jakub Máša dost experimentoval se sestavou, zkoušeli jsme různé varianty. Pozitivní je, že se k nám po dlouhodobém zranění připojili Lenka Faltýnková a Martin Skála. Horší naopak je, že jsme naopak přišli o Ivana Vávru a Vendy Jemelíkovou,“ počítal Fridrich ztráty.

 

Brno, KK : Modří Sloni YMCA Znojmo  15:10

Poločas: 6:6. Rozhodčí: Martin Uherka, Tomáš Voda. Nejlepší střelci: Fridrich Ondřej 4, Jonáková Štěpánka 4 - Podzemský Jiří 5, Nguyen Patrik 2.

 

Brno, KK : Modří Sloni YMCA Znojmo  11:15

Poločas: 6:9. Rozhodčí: Tomáš Voda, Martin Uherka. Nejlepší střelci: Skála Martin 3, Jonáková Eliška 2, Jonáková Štěpánka 2, Šedý Jan 2 - Podzemský Jiří 4, Zábojová Klára 4, Ferkovičová Tereza 3.

 

Tabulka:

1.            Brno, KK                                   14           11           1             2             250:204                23

2.            České Budějovice, KCC Sokol    12           7             0             5             218:211                14

3.            Prostějov, SK RG                       12           3             2             7             194:215                8

4.            Modří Sloni YMCA Znojmo          14           3             1             10           203:235                7


Komentáře

komentáře Disqus