Náchodští dorostenci ztratili a poslali Brno do trháku

Prostějovští dorostenci

Po měsíční pauze na palubovku opět vyběhli dorostenci. Šesté kolo nejvyšší soutěže této věkové kategorie v jednom z turnajů přineslo překvapení v podobě dvou ztrát druhého Náchoda, ve druhém měření sil v Brně se naopak zrodily očekávané výsledky, když dvě jasné výhru ukořistil lídr z Brna. Jihomoravané tak v tabulce svému pronásledovateli odskočili na čtyři body.

MINITURNAJ V PROSTĚJOVĚ

Před víkendem ztratil Náchod pouze bod za remízu se Znojmem, po šestém kole však počítá další újmy na svém bodovém zisku. Nejenže trochu komicky opět zopakoval remízu 16:16 se Znojmem ze čtvrtého kola, ale druhý zápas dne dokonce v Prostějově prohrál. Před domácím celkem se musel sklonit 12:20.

Nevydařené kolo a zmar dokresluje i žlutá karta pro náchodskou trenérku Denisu Kolářovou v duelu s Hanáky, kterou si vysloužila za nesportovní chování.

Oslabený domácí celek, který po zranění jedné z hráček turnaj dohrával pouze se dvěma dívkami, ovládl i 15:10 utkání se Znojmem a ze z měření těchto tří týmů vyšel jako jasný vítěz. V tabulce se pak Hanáci nalepili na třetí Šenov, který očekávaně ztratil body s vedoucím Brnem.

Denisa Kolářová (trenérka, Náchod): „Odjížděli jsme k utkání sice v plném počtu, ovšem cestovali s námi i zranění hráči. V sestavě jsme tedy velmi improvizovali, což nám činilo problémy hlavně ve střeleckých situacích. Velký počet nevyužitých šanci způsobil, že jsme byli rádi za remízu se Znojmem.  Prostějov již poněkolikáté nastoupil se třemi dívkami. Hra proti sedmi se nám vůbec nevydařila. Dohrávali jsme pak dokonce proti šesti hráčům soupeře. Velký klad do budoucích bojů byl nástup Pavlíny Štěpánové, která zkusila hrát po květnové operaci vazu. Její střelecká schopnost týmu prospěla. Bohužel zraněného Jakuba Novotného nedokázali spoluhráči nahradit. A to ani v útoku, ani v obraně. Nadále však myslíme na medailové příčky a jistě pro to uděláme vše, co bude v našich silách.“

Nikola Lorencová (hráčka, Prostějov): „Proti Náchodu jsme sehráli daleko těžší zápas než se Znojmem, soupeř má kvalitnější kádr. Bohužel vygradovaly naše potíže s ženskou částí družstva. Nastoupili jsme jen ve třech a poté si ještě spoluhráčka udělala něco s kotníkem, snad ale bude moci příště nastoupit. Na Náchodu byla hodně znát absence Kuby Novotného. Myslím, že se budeme rvát o třetí pozici, s velkou dávkou štěstí pak můžeme útočit i na druhé místo.“

Prostějov, SK RG U19 : Modří Sloni YMCA Znojmo U19  15:10

Poločas: 12:4. Rozhodčí: Ivan Vávra, Pavel Minarčík. Nejlepší střelci: Buriánek Tomáš 4, Štefák Daniel 4, Bartošová Vendula 3 - Vejtasová Ivana 5, Toufar Jan 2.

Modří Sloni YMCA Znojmo U19 : SK Plhov Náchod U19  16:16

Poločas: 9:9. Rozhodčí: Pavel Minarčík, Ivan Vávra. Nejlepší střelci: Minčeff František 4, Ságner Miroslav 4, Toufar Jan 3 - Šmíd Filip 5, Štěpánová Pavlína 5, Nováková Michaela   3.

Prostějov, SK RG U19 : SK Plhov Náchod U19  20:12

Poločas: 6:4. Rozhodčí: Ivan Vávra, Pavel Minarčík. ŽK: Denisa Kolářová (trenérka Náchod). Nejlepší střelci: Štefák Daniel 8, Ošťádal Vojtěch 4 - Šmíd Filip 4, Nováková Klárka 3, Štěpař Václav 3.

MINITURNAJ V BRNĚ

V první polovině soutěže je nikdo nedokázal zastavit a i ve druhé extraligové části se dá čekat, že jen málokdo může konkurovat dorostencům brněnského Korfbal klubu. Ti v domácím miniturnaji nepřipustili žádné komplikace a došli si nejprve pro výhru 19:13 s nebezpečným Šenovem a slavili i v městském derby proti Novému Lískovci, který přehráli jednoznačně 25:9.

Za zmínku určitě stojí střelecké galapředstavení mládežnické reprezentantky Sáry Sahatciu. Ta už v prvním klání nastřílela výborných sedm košů, aby pak ve druhém zápase střelecky explodovala. Nový Lískovec zatížila dvanácti zásahy a stala se tak jasně nejproduktivnější hráčkou kola.

Šenov se alespoň na jeden úspěch pořádně nadřel. V poločase proti Novému Lískovci svítil na tabuli ještě stav 5:5, pak však aktuálně třetí celek pořadí zabral a dovedl duel k výhře 16:13. Poražený brněnský tým tak zůstal se čtyřmi body na předposledním místě a oproti Znojmu, které má stejně bodů, má dva zápasy k dobru.

Jan Šedý (trenér, Brno): „Trochu jsme se zápasů báli, protože nám chyběli zkušení Filip Kovář s Vendulou Jemelíkovou. Museli jsme tak proházet sestavu a jejich vůdčí role museli převzít jiní hráči. Třeba Sáře Sahatciu se to povedlo výborně. Dvanáct košů v jednom utkání se jen tak nevidí. Dopomohl k tomu i fakt, že Nový Lískovec opět nastoupil jen v sedmi hráčích, ale tentokrát se hrálo na velkém hřišti, což jsme využili. Jejich trojice se stahovala ke koši a my měli klid na střelbu z dálky, Sára ji má velmi dobrou a trefovala se. Semifinále extraligy už nám asi neunikne, vypadá to, že se v něm utkáme s Náchodem nebo se Šenovem.“

Brno, KK U19 : Šenov, KC - ZŠ U19  19:13

Poločas: 11:7. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal, Petr Šnajdr. Nejlepší střelci: Sahatciu Sára 7, Kohl Jiří 5, Lorenz Adam 4 - Holubčíková Kristýna 3, Trefný Jiří 3, Vernarská Vendula 3, Škrobová Tereza 3.

Brno, KK Nový Lískovec U19 : Šenov, KC - ZŠ U19  13:16

Poločas: 5:5. Rozhodčí: Petr Šnajdr, Alexandr Vyroubal. ŽK: Vendula Vernarská (Šenov). Nejlepší střelci: Cupáková Markéta 5, Kubů Nela 3, Pospíšilová Lenka 3 - Holubčíková Kristýna 5, Vernarská Vendula 3, Škrobová Tereza 3.

Brno, KK U19 : Brno, KK Nový Lískovec U19  25:9

Poločas: 9:4. Rozhodčí: Alexandr Vyroubal, Petr Šnajdr. Nejlepší střelci: Sahatciu Sára 12, Literová Anna 6, Lorenz Adam 4 - Cupáková Markéta 4, Kubů Nela 3, Smetana Lukáš 2.

Tabulka po 6. kole:

1.            Brno, KK U19                                10           10           0             0             179:101                20

2.            SK Plhov Náchod U19                    10           7             2             1             185:137                16

3.            Šenov, KC - ZŠ U19                       12           5             1             6             187:190                11

4.            Prostějov, SK RG U19                    12           5             1             6             160:180                11

5.            Brno, KK Nový Lískovec U19           10           2             0             8             103:151                4


Komentáře

komentáře Disqus