IKF Europa Cup 2018 - rozhovor s trenérem

Jak bys zhodnotil vystoupení svého týmu na letošním IKF Europa Cupu?

Já beru jakékoliv umístění bez medaile jako neúspěch. Je mi jedno, jestli to je čtvrté nebo osmé místo. Na druhou stranu znám mezinárodní korfbal dost na to, abych  věděl,  že o úspěchu rozhodují maličkosti a tentokrát jich bylo hodně proti nám. Bohužel už před prvním zápasem jsem tušil, že to nebude náš turnaj.

Jak to myslíš? Co Tě k tomu vedlo?

Jednak znám svoje hráče a moc dobře vím, kdo a jak trénuje, aby se vypořádal s pěti zápasy ve třech dnech, a druhak, už před prvním zápasem jsme měli nemocné některé opory v týmu a to není úplně pozitivní zpráva. Pak se k nim ještě přidala další zranění, takže úplně nebylo na čem stavět. 

Jak ovlivnilo výkon hráčů, že museli hrát už v 9.00 hod ráno první zápas?

To byla jedna z dalších věcí, která pro nás ovlivnila celý turnaj. Soupeř měl samozřejmě stejnou pozici a také to bylo vyrovnané utkání s kupou smůly pro nás v závěru. Ale prohrát tohle utkání nás srazilo hodně dolu a všechny bolístky byly o to větší. Na rozdíl od nás, Němci dostali pomyslnou injekci energie a ta je dovedla až bronzu. 

Jak moc těžký byl zápas s Katalánci, který rozhodoval o tom, zda další český mistr bude muset na kvalifikaci?

To je jeden z mála pozitivních sportovních momentů, na které můžeme být hrdí. Nastupovat do tohoto zápasu bez výhry v dosavadním průběhu turnaje, a navíc proti motivovanému domácímu celku, bylo psychicky dost náročné. V pozměněných sestavách jsme ten zápas zvládli a tak jsme v sobotu ještě měli o co hrát.

Proč se vám pak zápas o 5. místo tak nepovedl?

Na to se mi těžko hledají slova, protože si nemyslím, že by tým Trojans byl výrazně lepší než my. Únava byla na obou stranách stejná, ale nám na začátku neskutečně ujel vlak a pak už jsem na hráčích viděl frustrované a bezradné výrazy. A po pravdě, ani já jsem neviděl moc receptů, jak tohle utkání otočit. Chyběl „morál“, jak se říká. Nicméně dostat lekci, je někdy taky k užitku.

Jaká byla organizace turnaje a jak jste si užili Katalánsko?

Politicky správně říkáš Katalánsko. A to byl asi ten důvod, proč se nakonec v tak vypjaté atmosféře ve Španělsku, v Platja d´Aro, mohl tento turnaj uskutečnit. Katalánská samospráva korfbal zná, protože už léta místní korfbalisté reprezentují právě barvy Katalánska a ne Španělska. Samotné Platja d ´Aro je hezké přímořské letovisko, v zimě samozřejmě bez turistů, kde našinec může obdivovat hezké pláže a moře, i když pořádně studené, nebo ochutnat místní jídlo a víno, které je také proslulé. Samotná organizace byla trochu španělsky chaotická, ale v podstatě turnaj proběhl bez komplikací a atmosféra při finále byla úžasná. 


Komentáře

komentáře Disqus