IKF Europa Cup 2018 - den třetí

1908 SZAC KSE (HUN) vs. CK Vallparadis / Assessoria (KAT) 17:24 (8:10)

Domácí družstvo Vallparadis porazilo celkem přesvědčivě maďarského mistra SZAC 1908, ale konečné sedmé místo je pro katalánský tým rozhodně neúspěchem.
 

Trojans KC (ENG) vs.Ceské Budejovice (KCC SOKOL) (CZE) 30:18 (20:8)

Český mistr KKC Sokol České Budějovice zakončil nepříliš povedený turnaj krutou porážkou od anglického nejlepšího týmu posledních let KC Trojans. První minuty zápasu určily, že nejlepší české družstvo opět nedosáhne ne lepší než šesté místo a napodobí KK Brno z roku 2017. Po pár minutách to bylo 0:4 a trenér Ivo Kracík reagoval oddechovým časem, ale nástup anglického týmu se mu zastavit nepodařilo a v poločase bylo skóre přímo hrozivé 8:20. Ve druhé půli se hra vyrovnala, ale o vítězi již bylo rozhodnuto a český šampión si tak domů veze nepříliš lichotivé, ale reálné konečné šesté místo. Nejlépe skórujícími hráči v tomto zápase byly za český tým Petr Pešák (CZE - #13) se sedmi vstřelenými koši a za anglický tým David Brooks (ENG - #8) s šesti proměněnými střelami.
 

NC Benfica (POR) vs. SG Pegasus (GER) 19:22 (9:12)

V zápase o bronz se překvapivě německý mistr dokázal vyrovnat s portugalskou dynamickou hrou a po vyrovnaném začátku zápasu, kdy se oba týmy přetahovaly o vedení, dokázal v poločase odskočit na rozdíl tří košů 12:9. V průběhu druhé půle si pak němečtí hráči neustále udržovali mírný náskok a dovedli zápas k vítězné bronzové radosti pro německého mistra po dlouhých osmi letech. Německý SG Pegasus tak po vítězné kvalifikaci dosáhl na největší úspěch na mezinárodní scéně se své historii.
 

TOP/SolarCompleet (NED) vs. AKC/Luma (BEL) 28:21 (15:11)

Ve finále mezi tradičními soupeři z nejlepších ligových soutěží na starém kontinentu svedlo proti sobě belgické družstvo AKC a nizozemské TOP. První polovina prvního poločasu byla vyrovnaná a oba týmy se střídaly ve vedení až do stavu 9:9. Pak přišla šňůra tří košů nizozemského mistra a od té doby až do konce si družstvo TOP náskok udržovala či navyšovalo, v poločase to bylo 15:11 a po deseti minutách druhé půle již 24:16 a o vítězi bylo rozhodnuto. Nizozemská nadvláda tak trvá nepřetržitě od roku 1998, kdy se naposledy radoval z trofeje belgický mistr Catbavrienden. Nejlépe střílejícím hráčem finálového zápasu byl nizozemský Mick Snel (#24) s deseti vstřelenými koši.
 
Finálové utkání mezi tradičními soupeři pak s přehledem řídila slovensko-česká dvojice zkušených mezinárodních rozhodčích Bušík - Fridrich, která působí v i České korfbalové extralize a finále 52. ročníku tak již podvanácté mělo českou rozhodcovskou stopu. 

Komentáře

komentáře Disqus