Prostějov poskočil na třetí pozici, Brno opět porazilo dvakrát mistra

Brno si pojistilo první příčku, Prostějov vystřídal na třetím místě Znojmo. To jsou dvě nejpodstatnější zprávy ze sobotního pátého kola korfbalové extraligy. Brňané opět dvakrát porazili největšího soka z Českých Budějovic, Prostějov si z měření sil se Znojmem odnesl tři body za výhru a remízu.

DVOJZÁPAS V MORAVSKÉM KRUMLOVĚ

Při minulém střetnutí si oba soupeři spravedlivě odnesli jeden úspěch, tentokrát byl úspěšnější Prostějov. Hanáci totiž Modré Slony nejprve jasně přejeli 24:15, ve druhém klání pak přišli o dva body deset vteřin před koncem, když Znojmo srovnalo na 18:18. „Tři body bereme jako úspěch. Trochu škoda toho závěru druhého zápasu, ale jsme spokojení,“ radovala se prostějovská opora Petr Galíček.

První duel byl prakticky rozhodnutý od začátku, když si Prostějov hned v úvodu vypracoval velký náskok. Modří Sloni se pak sice zvedli, jenže velké manko už nesmazali. „Chtěli jsme doma uhrát čtyři body a trochu se v tabulce přiblížit Budějovicím, bod je pro nás málo. V prvním zápase jsme sice dali první koš, jenže pak jsme úplně propadli a soupeř šel do vedení snad osm jedna. S tím se pak už těžko něco dělá. Druhý duel nás štve, protože jsme naopak vedli hodně my. Pak jsme však začali ztrácet hrozně moc míčů a dovolili Prostějovu stáhnout náš náskok. I když jsme pak srovnali na poslední chvíli, remízu bereme jako ztrátu,“ přiznala znojemská korfbalistka Gabriela Filipovszká.

Kaňku představuje zbytečná červená karta pro prostějovského Michala Marka, který neudržel nervy na uzdě a po odpískání oplácel. „Neviděl jsem to, ale prý udeřil soupeře schválně loktem. Je to škoda, protože bychom po předcházejícím faulu na nás měli normálně míč my. Šlo o úplně zbytečnou věc, která by se neměla stávat,“ popsal Galíček incident.

Prostějov, SK RG : Modří Sloni YMCA Znojmo  24:15

Poločas: 12:8. Rozhodčí: Lukáš Pazourek, Petr Báder. Nejlepší střelci: Šnajdr Petr 6, Marek Michal 5, Galíček Petr 4 - Podzemský Jiří 5, Žák Ivan 4, Ferkovičová Tereza 3.

Prostějov, SK RG : Modří Sloni YMCA Znojmo  18:18

Poločas: 9:12. Rozhodčí: Petr Báder, Lukáš Pazourek. Nejlepší střelci: Havlová Renata 5, Marek Michal 3, Vyroubal Alexandr 3, Šnajdr Petr 3 - Žák Ivan 9, Nguyen Patrik 3, Filipovszká Gabriela 2, Podzemský Jiří 2.

DVOJZÁPAS V BRNĚ

Přidat další dvě výhry, tím si upevnit první místo v tabulce a pak hurá na vánoční večírek. To byl plán brněnského Korfbal klubu před dvojzápasem s Českými Budějovicemi, který se jim podařil do puntíku splnit. Brno Jihočechy přehrálo 18:12 a 24:22 a na první pozici pořadí už na ně má devítibodový náskok. „Dvojzápas trochu připomínal minulé boje s Budějovicemi. V prvním utkání jsme rychle soupeři odskočili, ve druhém to pak byla přetahovaná. S dosavadním vystoupením jsem spokojený. Nejsme stále kompletní, což se snad přes Vánoce spraví a budeme nachystaní na Europa Shield,“ vyhlížel lednový evropský pohár brněnský kouč Jakub Máša.

Budějovičtí tak na brněnského rivala letos nevyzráli ani na třetí a čtvrtý pokus. Ve druhém sobotním klání však nestáli úspěchu daleko. „Neutěšujeme se tím, že je teprve sezona a rozhodne se až ve finále, které je ještě hrozně daleko. Naše hra však není špatná, zejména druhý duel byl o štěstí. Dali jsme v něm dost košů, jenže naše obrana moc dobře nefungovala. Na Brňanech jde vidět, že mají nastříleno, padá jim to tam. Jsme rádi, že jsme v první části sezony odskočili soupeřům na třetím a čtvrtém místě. Ještě stačí přidat pár výher a finále by nám nemělo uniknout,“ věděl českobudějovický snajpr Vlastimil Krejčí.

Brno, KK : České Budějovice, KCC Sokol  18:12

Poločas: 13:4. Rozhodčí: Zuzana Maňáková, Jiří Šuhaj. Nejlepší střelci: Bušík Peter 4, Jemelíková Vendula 3, Jonáková Eliška 3, Šedý Jan 3 - Bláha Jakub 4, Krejčí Vlastimil 4, Pešák Petr 3.

Brno, KK : České Budějovice, KCC Sokol  24:22

Poločas: 12:13. Rozhodčí: Jiří Šuhaj, Zuzana Maňáková. Nejlepší střelci: Bušík Peter 6, Šedý Jan 5, Fridrich Ondřej 3, Jemelíková Vendula 3 - Krejčí Vlastimil 8, Pešák Petr 8, Bláha Jakub 3, Klacková Martina 3.

Extraligu nyní čeká vánoční pauza, šesté kole pak vypukne v neděli 7. ledna.

Tabulka po 5. kole:

1.            Brno, KK                                             10           9             1             0             188:143                19

2.            České Budějovice, KCC Sokol               10           5             0             5             184:180                10

3.            Prostějov, SK RG                                  10           2             2             6             158:179                6

4.            Modří Sloni YMCA Znojmo                     10           2             1             7             147:175                5


Komentáře

komentáře Disqus