Školní korfbal se rozšiřuje již i na Vysočinu

V pondělí 11. prosince přijeli zástupci Českého korfbalového svazu do Žďáru nad Sázavou, kde se uskutečnily ukázkové hodiny korfbalu na místní ZŠ Palachova. Ta je tedy první školou z kraje Vysočina, která se zapojila do projektu Školního korfbalu.

O ukázky na této škole projevila zájem paní učitelka Nováková, která se s korfbalem seznámila na jednom z brněnských žákovských turnajů, kde korfbal hrají její rodinní příslušníci z Brna. Navíc, ZŠ Palachova disponuje korfbalovými ratanovými koši ještě z devadesátých let a noví tělocvikáři zajistili nákup nových korfbalových míčů. Právě proto oslovila zástupce školního korfbalu se zájmem o ukázkové hodiny pro své nové žáky ve Žďáře.

Škola připravila prostor na ukázkové hodiny v obou svých tělocvičnách, takže ukázky mohly probíhat samostatně pro 2 třídy současně. Proto do Žďáru zavítali hned 2 propagátoři korfbalu, brněnský manažer školního korfbalu Peter Bušík a z Prahy přijel trenér české reprezentace Ivo Kracík. Díky tomu se v průběhu šesti vyučovacích hodin vystřídalo v obou tělocvičnách 12 skupin, které tvořily všechny třídy od 3. až po 7. ročník. Kromě dětí se s korfbalem seznamovali i vyučující, pro které bude tato hra výborným zpestřením výuky tělesné výchovy. Školní tělocvikáři již zmínili i možnost vánočního korfbalového turnaje, čím ukázali velké nadšení pro tuto novou hru. Kromě toho získali zástupci Školního korfbalu další kontakty i na jiné školy ze Žďáru a také Nového Města na Moravě, čím by se korfbal mohl více rozšířit v kraji Vysočina.


Komentáře

komentáře Disqus