Druhé kolo školní ligy brněnských základek

V sobotu 9. prosince byl na programu druhý turnaj školní ligy družstev za základních škol, kde se v letošním školním roce otevřely nové korfbalové kroužky. Na programu byly opět 2 kategorie – přípravky a minižáci.

Tentokrát se v tělocvičně na ZŠ Labské sešlo o něco míň dětí, a proto se v každé kategorii vytvořily po 3 družstva. Specialitou pak bylo namíchání dětí do různých mix týmů, takže snad žádné družstvo nemělo všechny hráče ze stejné školy. Každý tým pak měl svou vlastní trenérku, kterou byla buď paní učitelka z jedné z příslušných škol nebo juniorské hráčky KK Brno, které již pomáhají trénovat malé děti na některých školách.

Přípravka

Děti se rozdělily do 3 týmů podle barev dresů – červená, žlutá a barevná. Turnaj se pak hrál systémem každý s každým 2-krát, takže každý tým odehrál celkem 4 zápasy.

Žlutá – Červená               3:4 (poločas 2:2)

Krtička 2, Nohel 1 – Petrášová 3, Pospíšilová 1

Žlutá – Barevná               5:5 (4:2)

Krtička 4, Nohel 1 – Střelec 3, Bartoňková 1, Topinková 1

Barevná – Červená         4:3 (2:0)

Střelec 3, Bartoňková 1 – Petrášová 2, Pospíšilová 1

Žlutá – Červená               3:4 (1:2)

Krtička 3 – Petrášová 3, Ardelea 1

Žlutá – Barevná               4:4 (2:1)

Krtička 2, Nohel 2 – Střelec 3, Topinková 1

Barevná – Červená         7:2 (6:0)

Bartoňková 5, Střelec 1, Topinková 1 – Petrášová 1, Pospíšilová 1

 

V přípravkách se odehrávaly velmi zajímavé a vyrovnané zápasy, jen jediný zápas skončil vyšším rozdílem skóre než o jeden koš. Jinak byly k vidění 2 remízy a až 3 souboje skončily výsledkem 4:3. Všechny 3 týmy byly velice vyrovnané a urputně bojovaly o každý koš. Nejvíc smůly měl nakonec žlutý tým, který uhrál s vítězem turnaje 2 remízy, ale na červený tým vždy nestačil o jediný koš. Druhé místo obsadilo červené družstvo se 4 body za výhry proti žlutému týmu. S vítězem turnaje odehrál první vyrovnaný zápas, ale v posledním zápase, který rozhodl o prvním místě, již na vítězný barevný tým nestačil, hlavně díky skvělé střelbě Dorky Bartoňkové, která v tomto zápase střelila až 5 košů.

Nejlepším střelcem byl s 11 koši Honza Krtička ze ZŠ Jana Babáka, který v drese žlutého týmu zaznamenal nejvíc košů dne a jen o jediný koš předběhl nejlepšího střelce z prvního kola Jakuba Střelce s 10 koši. Mezi holkami dala nejvíc košů Ester Petrášová ze ZŠ Jana Babáka, která za červený tým střelila 9 košů.

 

Minižáci

Stejně jako v přípravce, tak i v minižácích byla 3 družstva, která se jmenovala podle svých barev a turnaj probíhal stejným systémem jako v přípravkách.

Žlutá – Červená               12:0 (6:0)

Sedlář 5, Sedlářová 5, Iláš 2

Žlutá – Barevná               1:1 (1:1)

Iláš 1 – Drechsler 1

Barevná – Červená         3:0 (1:0)

Valentová 2 – Drechsler 1

Žlutá – Červená               4:1 (3:1)

Sedlářová 3, Sedlář 1 – Gregor 1

Žlutá – Barevná               2:2 (1:2)

Sedlář 1, Sedlářová 1 – Drechsler 1, Vrána 1

Barevná – Červená         5:0 (2:0)

Drechsler 3, Valentová 2

 

V minižácích se bohužel nepovedlo získat žádné body červenému družstvu, které nestačilo na své soupeře. O vítězovi turnaje se tak rozhodovalo mezi žlutým a barevným týmem. Jejich oba vzájemné zápasy skončily remízami s malým počtem košů, takže oba týmy ukázaly dobrou obranu. A protože o prvním místě nerozhodly výsledky vzájemných zápasů, tak rozhodovalo celkové skóre z turnaje. To mělo lepší žluté družstvo hlavně díky své úvodní výhře 12:0 proti červenému týmu. Nejlepšími střelci se opět stali sourozenci Sedlářovi ze žlutého týmu. Anička střelila 9 košů a Jakub 7 košů, jen o jeden víc než druhý Filip Drechsler z barevného týmu.

 

Teď už následuje vánoční turnajová přestávka a na dalším kole se vidíme v lednu.

Fotky z 2.kola najdete zde.


Komentáře

komentáře Disqus