První liga: Tábor uzmul dvě výhry i v dvojnásobném oslabení, Kolín a Prostějov zůstávají bez porážky

Třetí kolo druhé nejvyšší korfbalové soutěže se vyvedlo dvěma dosavadním lídrům Kolínu a prostějovskému béčku. Středočeši si dvakrát poradili s Náchodem, Hanáci zase odjeli se všemi čtyřmi body z klání se znojemskou a brněnskou rezervou. Zajímavý kousek předvedl Tábor, který dvakrát zvítězil i přesto, že zápas a půl odehrál pouze v šesti hráčích.

MINITURNAJ V BRNĚ – HALA VUT

To se moc často nevidí. Tábor přijel do Brna pouze v sedmi lidech a v polovině prvního duelu se Šenovem se mu navíc zranila Andrea Lhotáková. Jihočeši tak tři poločasy odehráli jen v šesti lidech. To jim však nezabránilo, aby oba své zápasy vyhráli. Vyrovnaný duel se Šenovem dovedl Tábor k vítězství 28:25 a s domácím Novým Lískovcem si poradil poměrně snadno 27:19.

Černý Petr zbyl na domácí celek, jenž v napínavém duelu nestačil 17:18 na Šenov a v tabulce má prozatím pouze jedinou výhru.

Miniturnaj v hale Vysokého učení technického vedle nestandardního počtu hráčů přinesl i nebývale vysoký počet košů. Ve třech utkáních jich padlo 134, což už je pěkná kanonáda. Velkou měrou se na ní podílelo i táborské duo Tomáš Zieglera Daniel Valeš, kteří společně zaznamenali 24 zásahů a prozatím také vévodí tabulce střelců první ligy.

Pavla Horáková (hráčka, Tábor): „Za patnáct let, co hraju korfbal, jsem jen dvakrát viděla, že tým hrál v šesti lidech. Předtím šlo vždy o soupeře, tentokrát to bylo v mém týmu. Samozřejmě velký podíl na našich výhrách hraje fakt, že jsme tím soupeře zaskočili. Mají na hřišti najednou dva hráče, kteří nesmějí střílet a ve hře jsou často na obtíž, neví, co si počít. Střelecká potence Dana a Tomáše mě nepřekvapuje, podobně jsou na tom každý rok. Jde o naše střelecké tahouny.“

Brno, KK Nový Lískovec : Šenov, KC - ZŠ 17:18

Poločas: 7:8. Rozhodčí: Lukáš Pazourek, Marek Pospíšil. Nejlepší střelci: Cupáková Markéta 4, Drábek Miroslav 3, Pernica Jakub 3 - Holubčíková Kristýna 5, Hájek Jiří 5, Škrobová Tereza 4.

Šenov, KC - ZŠ : Tábor, KC SPŠS  25:28

Poločas: 9:11. Rozhodčí: Marek Pospíšil, Lukáš Pazourek. Nejlepší střelci: Holubčíková Kristýna 8, Hájek Jiří 5,  Škrobová Tereza 4 - Valeš Daniel 7, Ambrož Ondřej 5, Ziegler Tomáš 5.

Brno, KK Nový Lískovec : Tábor, KC SPŠS  19:27

Poločas: 10:16. Rozhodčí: Lukáš Pazourek, Marek Pospíšil. Nejlepší střelci: Cupáková Markéta 8, Drábková Aneta 3, Leznar Adam 3 - Valeš Daniel 8, Šteger David 7, Ziegler Tomáš 4.

MINITURNAJ V BRNĚ – BOHUNICÍCH

Bez zaváhání proplouvá první ligou zatím prostějovské rezerva, která v brněnské hale v Bohunicích v miniturnají béčkových týmů přehrála 25:16 Znojmo a 19:10 domácí Korfbal klub. Jako bonus mohou Hanáci brát fakt, že v jeho týmu se blýskla ne úplně známá jména jako třeba David Rieger, jenž zaznamenal celkem dvanáct košů, a první cenné zkušenosti v seniorském korfbale sbírala i řada mladých hráčů.

Korfbal klub splnil povinnost domácího bodového zisku alespoň v jihomoravském derby proti Znojmu, které v úvodním střetnutí dne porazil 21:15. Modří Sloni tak stále platí za otloukánka souteže, když v šesti kláních dosud neuhráli ani bod.

Kateřina Drábková (hráčka, Prostějov): „Cíl pro nedělní miniturnaj pro nás byl nasadit hráče, kteří v sobotu nehráli extraligu. I proto jsme šli do zápasů v klidu a v klidu to pro nás také celé dopadlo. Několik mladíků si odbylo úspěšnou premiéru mezi dospělými, což nás těší. Nastoupili jsme proti hodně zkušeným soupeřům, ale zdolali jsme je hlavně asi díky dobrému pohybu.“

Brno, KK "B" : Modří Sloni YMCA Znojmo "B"  21:15

Poločas: 12:7. Rozhodčí: Jiří Šuhaj, Lukáš Filip. Nejlepší střelci: Bušíková Zuzana 6, Weissová Martina 4 - Toufar Jan 4, Vejtasová Ivana 3.

Modří Sloni YMCA Znojmo "B" : Prostějov, SK RG "B"  16:25

Poločas: 7:11. Rozhodčí: Lukáš Filip, Jiří Šuhaj. Nejlepší střelci: Nguyen Patrik 5, Toufar Jan 4, Toufarová Lenka 3 - Rieger David 7, Marek Michal 5, Štefák Daniel 4.

Brno, KK "B" : Prostějov, SK RG "B"  10:19

Poločas: 7:10. Rozhodčí: Jiří Šuhaj, Lukáš Filip. Nejlepší střelci: Weissová Martina 4, Cholava Tomáš 2, Fridrichová Eva   2 - Rieger David 5, Štefák Daniel 4.

 

DVOJZÁPAS V NÁCHODĚ

V souboji domácího celku s Kolínem se dvakrát radovali Středočeši, kteří stejně jako Prostějov zatím v sezoně nepoznali hořkost porážky. (Přesné výsledky zápasů nebyly v době uzávěrky článku vloženy do systému – pozn. autora)

Tabulka po 3. kole:

1.            Prostějov, SK RG "B"                     12 bodů

2.            Kolín, VKC                                    12

3.            Tábor, KC SPŠS                            8

4.            Brno, KK "B"                                 6

5.            SK Plhov Náchod                           4

6.            Šenov, KC - ZŠ                              4

7.            Brno, KK Nový                               2

8.            Modří Sloni YMCA Znojmo "B"        0


Komentáře

komentáře Disqus